Sinistre ferroviari aquest dilluns

Commoció a Sant Boi després de l’accident mortal: «Ferrocarrils és el transport que més utilitzem»

  • La ciutat s’ha despertat aquest dimarts amb el servei de FGC que la connecta amb Barcelona paralitzat

  • L’alcaldessa Lluïsa Moret: «La ciutat mai havia presenciat cap accident d’aquestes característiques»

Commoció a Sant Boi després de l’accident mortal: «Ferrocarrils és el transport que més utilitzem»

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
Elena Martínez
Elena Martínez

Periodista

ver +

Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) està de dol. La ciutat s’ha despertat aquest dimarts 17 de maig entre la incertesa i la commoció social a causa del xoc de trens d’aquest dilluns molt a prop de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) del municipi, accident que ha deixat una víctima mortal, el maquinista de FGC, i una desena de ferits.

Aquest dimarts, el servei de FGC que connecta Barcelona amb els municipis del Baix Llobregat es manté paralitzat: només hi ha actiu un servei provisional que uneix Barcelona amb l’estació de Sant Boi i la del Molí Nou amb les següents poblacions.

Els serveis han estat tot el dimarts treballant per extreure el comboi encallat i per seguir amb la investigació, tot i que encara no se sap quan tornarà la normalitat al servei. «En hora punta hem tingut un col·lapse de gent increïble», explica a l’estació de FGC de Sant Boi un auxiliar d’estacions, que treballa per guiar les persones que han d’utilitzar el transport alternatiu per carretera.

Per la seva banda, la María José, veïna de sempre de Sant Boi, explica que en 50 anys que fa que viu a la ciutat «no havia passat mai això»; «amb tantes desgràcies que estem vivint, ara això et deixa una mica angoixada», lamenta.

A aquesta mateixa «commoció» apel·la Cristina Quero, veïna de Sant Boi de 24 anys que és usuària habitual del mateix tren de FGC que va protagonitzar l’accident: «Estem una mica afectats. Molta gent utilitza diàriament aquest tren per anar a treballar o estudiar. És el transport públic que més utilitzem la gent de la ciutat».

«Tornar a la normalitat al més aviat possible»

A pocs metres de l’estació de Sant Boi, la plaça de l’Ajuntament llueix aquest dimarts 17 les banderes a mig pal. A les 12 h del migdia hi ha hagut un minut de silenci. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha mostrat «el dol explícit per la pèrdua de la vida del maquinista», així com ha posat de manifest «el suport als familiars i els companys de FGC».

Moret ha explicat que el consistori està en contacte permanent amb la Generalitat per tal d’aclarir les causes d’aquest accident, així com «per tal que es restableixi al més aviat possible el servei». «La ciutat mai havia presenciat cap accident d’aquestes característiques», ha conclòs la responsable política de la ciutat.

Una «investigació independent»

Així mateix, els sindicats també han aportat el seu punt de vista entorn de l’accident ferroviari de Sant Boi. Diego Martín, portaveu del Sindicat Espanyol de Maquinistes i Ajudants Ferroviaris (SEMAF), assegura que volen reivindicar «una investigació exhaustiva i independent de l’accident». «No pot ser», insisteix Martín, «que la Comissió d’Investigació d’Accidents Ferroviaris no faci l’informe i que el porti a terme la Generalitat».

Notícies relacionades

D’altra banda, Martín expressa la preocupació sobre les condicions de seguretat actuals a FGC: «Les condicions no eren les idònies», apunten des del sindicat, malgrat que encara no s’han aclarit les causes del sinistre i la investigació continua oberta per part de la unitat especialitzada dels Mossos d’Esquadra.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi