Sanitat

L’Hospital de Sant Boi serà el de referència per a Cervelló, Corbera, la Palma i Vallirana

El canvi s’iniciarà al gener i es desenvoluparà de manera progressiva al llarg de tot el 2022

parc-sanitari

parc-sanitari

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Hospital de Sant Boi (Baix Llobregat) es convertirà en el de referència per als veïns de Cervelló, Corbera, la Palma i Vallirana. Fins ara, els aproximadament 40.000 habitants d’aquests municipis del Baix Llobregat eren atesos a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, en el cas dels adults, i a l’Hospital Sant Joan de Déu en el cas de les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

El canvi s’iniciarà al gener i es desenvoluparà de manera progressiva al llarg de tot el 2022. Inicialment, només s’aplicaran les noves derivacions que facin els professionals d’Atenció Primària cap als metges especialistes. Les persones que s’hagin de dirigir a urgències, també hauran d’anar a Sant Boi.

Les persones que es troben en algun tipus de tractament, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests fins que rebin l’alta.

Reduir llistes d’espera

El Departament de Salut aposta per aquesta reordenació amb l’objectiu de millorar l’atenció hospitalària reduint les llistes d’espera i equilibrant la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori.

Notícies relacionades

Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat fins a l’Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya obrirà dues noves línies d’autobús que permetran arribar fins a la porta de l’hospital des d’aquests quatre municipis sense la necessitat de fer transbord.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO