Fons social

El TSJC obliga l’Ajuntament de Sant Boi a pagar els cobraments pendents de 400 empleats

El Tribunal ha ratificat la sentència del Jutjat Social núm. 12 de Barcelona

ajuntament-sant-boi

ajuntament-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat en tots els seus termes la sentència del Jutjat Social núm. 12 de Barcelona, conforme que l’Ajuntament de Sant Boi (Baix Llobregat) ha incomplert el conveni col·lectiu per no pagar el fons social a uns 400 empleats.

En un comunicat, CCOO ha celebrat que el TSJC «els torni a donar la raó» i que obligui el consistori a pagar «el que deu al seu personal», un deute que no està quantificat en la sentència, però que el sindicat xifra en 180.000 euros, al tractar-se de 150 euros anuals a uns 400 empleats durant tres anys.

Procés judicial

«Resulta lamentable que l’ajuntament opti per judicialitzar les relacions laborals i obligui el sindicat a haver de presentar demandes judicials de forma reiterada per aconseguir l’aplicació de drets que són evidents», ha remarcat CCOO

El sindicat ha criticat que l’actitud de l’ajuntament «és contrària a l’interès públic, ja que suposa un sobrecost de processos judicials», alhora que «un menyspreu als treballadors municipals».

Notícies relacionades

Així mateix, ha reiterat la seva voluntat de «potenciar la negociació col·lectiva i de posar èmfasi en l’acord i no en la confrontació», i ha reclamat a l’ajuntament que «recondueixi la seva actitud per normalitzar la interlocució entre les dues parts».

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO