De Cornellà a Castelldefels

Els alcaldes del Baix Llobregat proven el bus elèctric que recorrerà el futur eix de la C-245

Els màxims responsables de Sant Boi, Cornellà, Castelldefels, Gavà i Viladecans van testar el consum energètic del servei

Els alcaldes del Baix Llobregat proven el bus elèctric que recorrerà el futur eix de la C-245
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un bus elèctric amb el distintiu Ecobus circularà pel futur nou eix de la C-245 del Baix Llobregat, amb recorregut de Cornellà a Castelldefels.

El vehicle, que disposa d’unes bateries de 640 kWh situades al sostre que es carreguen de nit a les cotxeres, va ser provat el 28 de juliol per l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el vicepresident de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda; i els alcaldes de Cornellà de Llobregat, Viladecans, Castelldefels i Gavà: Antonio Balmón, Carles Ruiz, Maria Miranda i Gemma Badia, respectivament.

El recorregut dels màxims responsables locals servirà per analitzar el consum d’energia de cara a la futura línia de Bus Metropolità M8, que circularà pel nou eix de la C-245.

Model sostenible de mobilitat metropolitana

En paraules de l’alcaldessa Moret, aquest vehicle és «un bon exemple del nou model sostenible de transport públic per a la mobilitat metropolitana, plenament en la línia de l’aposta de Sant Boi per a la sostenibilitat».

«Estem analitzant i comprovant l’evolució dels autobusos elèctrics amb més autonomia, que poden arribar fins a gairebé 16 hores en actiu, per al futur eix de la C-245. Recordem que la gran reforma que estem fent en aquest àmbit inclourà també un carril bus», va exposar Antoni Poveda durant la visita.

Notícies relacionades

Aquesta acció s’emmarca en el Pla Metropolità de Mobilitat Urbana (PMMU) del 2019 al 2024, full de ruta de la mobilitat metropolitana, que demana la renovació de la flota i les millores del servei de bus metropolità per continuar impulsant el transport públic i una mobilitat metropolitana més sostenible.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments