Performance

Sant Boi basteix ponts simbòlics per l’acollida de persones refugiades

Una instal·lació artística, fruit de la col·laboració d’alumnat de primària i l’artista local Niemi Boots, commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

Sant Boi basteix ponts simbòlics per l’acollida de persones refugiades

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

1
Es llegeix en minuts

El diumenge 20 de juny va ser el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Sant Boi (Baix Llobregat) el va commemorar amb la instal·lació artística #PontsperlAcollida, un projecte escolar en el qual més de 700 nens i nenes de 12 escoles de Sant Boi han reflexionat a les aules sobre la realitat que viuen i es troben les persones refugiades a tot del món.

Per cinquè any consecutiu, escoles de la ciutat han participat en un projecte escolar entorn d’aquesta jornada. Impulsat per l’Ajuntament i Can Castells Centre d’Art, amb el recolzament de la Diputació de Barcelona i la Fundació Agbar, cada any compta amb la col·laboració d’un o una artista local que prepara el disseny de la proposta. Aquest any ha col·laborat l’holandesa veïna de Sant Boi Nien Boots, ànima de Bridges, un projecte sobre integració que es realitza en el marc d’una convocatòria Erasmus+. Amb uns maons de fusta i diferents tipografies els nens i les nenes han plasmat, amb la seva mirada, els aspectes que consideren fonamentals per a l’acollida dels refugiats.

L’any 2020, el projecte escolar del municipi commemoratiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades va ser reconegut com a bona pràctica en l’àmbit de l’educació per a la justícia global. La convocatòria va estar impulsada per l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament (AECID) i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Altres activitats

La programació commemorativa d’aquest any a la ciutat inclou altres activitats com un seminari virtual sobre el dret d’asil, que va tenir lloc el dia 18; i una exposició a Can Massallera sobre les ‘maras’ a Amèrica Central que es pot visitar fins al 31 de juliol i va a càrrec del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Notícies relacionades

A més, els dies 26 i 27 de juny tindrà lloc el V Festival Música sense Fronteres, als jardins de l’Ateneu Santboià, una proposta musical i artística amb compromís social organitzada per l’associació juvenil santboiana Destí Origen.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Refugiats