Hàbits saludables

La Gasol Foundation de Sant Boi impulsa una nova edició dels ‘Esmorzars Científics’

  • Aquesta conferència tractarà les conseqüències del confinament per la Covid-19 en els estils de vida dels escolars

  • Des de l’organització també recorden que les inscripcions són gratuïtes

zentauroepp54767215 grafcav8535  pamplona  04 09 2020   navarra es la primera co200904112433

zentauroepp54767215 grafcav8535 pamplona 04 09 2020 navarra es la primera co200904112433 / Jesus Diges

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’èxit de la primera sessió del mes d’octubre passat, tornen els ‘Esmorzars Científics’ de la mà de la Gasol Foundation –fundació dels germans Gasol centrada en la lluita contra l’obesitat infantil– i l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. El pròxim divendres 29 de gener, de 9.30 a 11.00 h, tindrà lloc la segona sessió d’aquest cicle de conferències que «pretenen divulgar hàbits de vida saludable entre la ciutadania; gràcies a la participació de científics de primer nivell», expliquen des de l’organització.

En aquesta segona jornada serà la Dra. Idoia Labayen, professora titular de Fisiologia de la Universitat Pública de Navarra i directora del Grup d’Investigació ELIKOS, que presentarà de forma virtual Efectes del confinament per la pandèmia per Covid-19 en els estils de vida dels escolars. Des que al març l’OMS va declarar la Covid-19 com una pandèmia global, més de 150 milions de nens a tot el món han vist afectada la seva activitat física a causa de les diferents mesures de confinament.

‘Analitzarem els estils de vida d’escolars navarresos abans i durant del confinament, i es mostraran els efectes de les mesures adoptades en els nens i nenes socialment vulnerables», comenta la Dra. Labayen. «L’activitat física en la infància genera beneficis en la salut física i psicològica i és un factor de prevenció de l’obesitat. Per contra, la inactivitat física, el sedentarisme i les dietes poc saludables incrementen el risc de morbiditat i mortalitat», afegeix

Notícies relacionades

En el debat i en la ronda de preguntes, també participarà el Dr. Santi F. Gómez, responsable de Programes de la Gasol Foundation. Des de l’organització també recorden que les inscripcions són gratuïtes.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO