EMPRENEDORIA JOVE

Una cadira de rodes innovadora guanya la segona edició del Sant Boi Talent

Un robot adaptat a les necessitats de persones autistes i una 'app' per detectar i donar suport en casos d'assetjament escolar són les propostes finalistes

La segona edició d'aquesta iniciativa ha comptat amb un total de 20 propostes finalistes (40 alumnes) i 19 empreses que han actuat de mentors

soc sant boiu car 1200

soc sant boiu car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El disseny d’una cadira de rodes innovadora que ofereix total autonomia per a les persones amb mobilitat reduïda ha guanyat la segona edició del premi Sant Boi Talent, una iniciativa impulsada pel consistori amb el suport de Talent Factory que pretén fomentar l’emprenedoria entre els estudiants de la ciutat.

Les creadores són Maite García i Gisela Mészáros, de l’escola Sant Josep de Sant Boi. Les alumnes van rebre l’ajuda de David Civit, el seu mentor d’Agesem. Els noms es van donar a conèixer dijous passat en una gala telemàtica davant les restriccions sanitàries. L’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret (PSC), lliurarà presencialment el premi el pròxim 28 d’octubre.

La segona edició ha comptat amb un total de 20 equips finalistes (40 alumnes), dels 450 estudiants de secundària i batxillerat a Sant Boi. El premi compta amb la col·laboració de 19 empreses que han participat al llarg del trajecte com a mentors: Accura Sant Boi, Asas System, Asegem, AV Intram, Avantgrup, BMW, Carhaus, Ceetrus, Done by Deer, Big Mat Garro, Hotel NH, Laboratoris Ordesa, Naeko Logistics, Promerca, Renault Ros, Restaurant Marimorena, Saavedra, Sintagmia i Turiauto.

Entre les propostes finalistes es troba una idea de robot adaptat a les necessitats de les persones amb autisme (escola Llor) i una aplicació per detectar i oferir suport en casos d’assetjament escolar (institut Rubió i Ors).  

Un viatge a Silicon Valley

Les promotores de la cadira de rodes han aconseguit un viatge a Silicon Valley, patrocinat per Aigües de Barcelona i BMW Barcelona Premium, on podran visitar les empreses més importants del sector de la innovació.

Notícies relacionades

Els finalistes del segon premi viatjaran a Brussel·les per conèixer les institucions europees i el món de l’emprenedoria a la ciutat. Una visita a l’ecosistema emprenedora de la capital catalana serà el premi dels tercers finalistes. Els viatges se celebraran l’any que ve «si les condicions sanitàries ho permeten», expliquen des del consistori.

 notícies de Sant Boi