'REACTIVEM SANT BOI'

Sant Boi vol aprofitar la crisi de la Covid-19 per impulsar una transformació del model de ciutat

'Reactivem Sant Boi' és el programa que vincula accions socials i econòmiques en favor de les famílies més vulnerables i el comerç local

L'alcaldessa ha anunciat una modificació del pressupost municipal per fer front a la nova situació social després de la Covid-19

zentauroepp54111022 soc200714144727

zentauroepp54111022 soc200714144727 / cristina diestro

1
Es llegeix en minuts
Esteve Vallmajor

L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha presentat ‘Reactivem Sant Boi’, que no vol ser «una campanya, sinó una estratègia de ciutat amb un model d’acció per recuperar el to vital de Sant Boi», ha afirmat l’alcaldessa Lluïsa Moret (PSC) en la presentació d’aquest nou plantejament de ciutat després de la crisi de la Covid-19.

La filosofia del ‘Reactivem Sant Boi’ és «vincular el conjunt d’accions socials amb les econòmiques», ha explicat Moret, que ha defensat «ajuts proactius i estratègics» i no només «pal·liatives» per al sector econòmic de la ciutat.

«Busquem que aquest impacte sigui una oportunitat per canviar i transformar la ciutat», ha afirmat l’alcaldessa apuntant alguns reptes del municipi com la transició digital i la transformació ecològica.

Modificació del pressupost

La socialista ha anunciat la modificació del pressupost municipal –aprovat el desembre de 2019– per adequar les partides pressupostàries a la nova situació inesperada arran de la crisi econòmica i social de la Covid-19.

Ha anunciat la introducció d’1 milió d’euros al pressupost, i també ha destacat les actuacions i decisions fiscals per afavorir els comerços de la ciutat condonant-los les taxes aquest 2020, tot i que això ha fet perdre 4 milions d’ingressos al consistori, ha explicat l’alcaldessa.

L’ajuda de gairebé 150.000 euros al sector cultural i la creació del ‘Viu l’estiu’ són dos exemples de reactivació del món de l’espectacle a Sant Boi per donar protagonisme als agents culturals de la ciutat, ha puntualitzat Moret.

La digitalització del comerç local

Una de les iniciatives, el ‘Programa Futur’, vol donar un impuls a la digitalització del comerç localJoan Ros, representant de Sant Boi Comerç, ha agraït «l’esforç  de l’administració» per impulsar aquests ajuts. Durant aquests mesos de confinament, el repartiment a domicili via telemàtica ha anat en auge i Ros creu que aquesta iniciativa pot fer que molts comerços tirin endavant pàgines web dels seus propis locals, tot i que ha volgut aclarir que «el comerç urbà és segur».

Notícies relacionades

Elisabet Latorre, regidora de Desenvolupament Econòmic, ha volgut posar en relleu que «la clau del ‘Reactivem Sant Boi’ ha sigut escoltar i anar tots a l’una», ja que el projecte de ciutat s’ha consensuat amb els agents socials. Ros, des de Sant Boi Comerç, ha volgut donar les gràcies al consistori per donar importància al comerç de Sant Boi i ha comentat que «no volen ser només una agent econòmic, sinó un agent de ciutat».

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Ajuntaments