ART REIVINDICATIU

Dotze murals reivindiquen el dret a l'asil de les persones refugiades a Sant Boi

Dotze artistes locals han plasmat, en diferents pintures, versos sorgits d'una crida de l'ajuntament a les xarxes socials

Les activitats s'han emmarcat dins de la campanya #VersosRefugiats, part de la celebració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

ayuntamiento-sant-boi

ayuntamiento-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Com a ciutat refugi, Sant Boi de Llobregat, va celebrar el 20 de juny el Dia Mundial de les Persones Refugiades, reivindicant el dret a l’asil. En aquest marc, dotze artistes locals han plasmat, en diferents pintures murals, versos sorgits d’una crida que va fer l’ajuntament a les xarxes socials. 

Aquest any, amb la recent crisi sanitària, s’han evidenciat encara més les desigualtats i ha augmentat la vulnerabilitat en què es troben milions de persones. Més en concret, els 70 milions que pateixen desplaçaments forçosos, segons dades de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR).

És per això que es realitzen activitats de conscienciació, com la campanya #VersosRefugiats

Més de 100 versos i art local 

Els murals dels barris de Casablanca, Camps Blancs, Marianao, Ciutat Cooperativa i Molí Nou, Vinyets i Molí Vell, Centre i els aparadors laterals de l’ajuntament, els han realitzat els artistes David Mestrich, Alejandro Mengual, Andrea Linares, Chanine Boots, Adrià Alberichs, Marta Pagès, Dani Fernández, Maria Palomo, Natalia Vazquez, Olga Alfonso, Jose M.ª Huertas, Edgar Ajenjo i Hugo Sepulveda. 

Les creacions artístiques han sorgit de la col·laboració de Can Castells Centre d’Art i el rapsode Cysko MuñozNien Boots, artista i dinamitzadora de projectes d’art comunitari, ha acompanyat tot el procés de treball, i l’artista local Laura del Valle ha capturat en vídeo l’elaboració dels grafitis en una peça audiovisual que es publicarà pròximament. 

D’altra banda, la ciutadania i escoles de Sant Boi han participat a la campanya amb l’elaboració de més de 100 versos. Cada vers s’ha creat a partir de tres paraules escollides a l’atzar i s’ha compartit a les xarxes amb #VersosRefugiats. 

Notícies relacionades

Cysko Muñoz, a partir de totes les creacions rebudes, ha elaborat una peça poètica que pretén transportar a les pors i esperances de la vivència d’exili en poc menys de dos minuts. 

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Ajuntaments