MEDI AMBIENT

Sant Boi posa en marxa la campanya 'Plàstic 0 als mercats municipals'

La iniciativa recolza les parades per substituir el plàstic per embolcalls biodegradables

campanya-plstic-0-als-mercats-municipals-de-sant-boi

campanya-plstic-0-als-mercats-municipals-de-sant-boi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dimecres passat 4 de març es va presentar a Sant Boi una campanya per canviar les bosses i els embolcalls de plàstic per d’altres de compostables –biodegradables en un període curt de temps i en un tipus d’entorn determinat– als mercats de la ciutat. L’objectiu de la iniciativa, que es fa a través de la Fundació Rezero, és «acabar amb el plàstic a l’hora d’anar a comprar», expliquen des del consistori.

La campanya es farà als mercats del Centre-la Muntanyeta, Sant Jordi, Torre de la Vila i Ciutat Cooperativa i, més endavant, s’estendrà als comerços de la ciutat. Els paradistes rebran carmanyoles i bosses reutilitzables, tant per embolicar els productes exposats com per utilitzar-les en el moment de la venda.

A cada mercat hi haurà punts d’informació sobre la campanya dirigits a la ciutadania. A més, des de la Fundació Rezero s’oferirà informació i assessorament personalitzats sobre comerç responsable i sostenible. Aquesta entitat es dedica a promoure els processos cíclics i sostenibles i models de producció i consum cap al residu zero.

Lluita contra el plàstic

La campanya «forma part del compromís de Sant Boi amb el planeta i de l’estratègia per construir una ciutat sostenible i saludable», mantenen des de l’Ajuntament. El ple municipal va aprovar per unanimitat el novembre del 2018 una moció que proposava mesures per reduir l’ús d’envasos de plàstic (sobretot, plàstics d’un sol ús). Des d’aleshores, «s’han fet passos per fer realitat aquests objectius», afegeixen.

Notícies relacionades

Durant la passada Fira de la Puríssima, l’Ajuntament també va dedicar l’exposició municipal a mostrar el compromís de la ciutat amb el planeta, en general, i contra l’ús i abús del plàstic, en particular, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA