31 d’oct 2020

Anar al contingut

REIS MAGS D'ORIENT

Miró i Dalí inspiren les carrosses de la cavalcada de Reis de Sant Boi

Les carrosses i les comparses que desfilaran són obra d'una sèrie d'entitats locals i un petit grup d'artistes visuals

En l'actualitat, més de 1000 ciutadans del municipi s'impliquen i participen de forma directa o indirecta en aquest projecte

El Periódico

Miró i Dalí inspiren les carrosses de la cavalcada de Reis de Sant Boi

MARIA JOSE REYES

Tanya Schultz, Alexander Calder, Yayoy Kusama, Georgia O’Keefe, Joan Miró, Janet Sobel i Salvador Dalí inspiren l’escenografia de les carrosses que acompanyaran els Reis Mags en la cavalcada de Sant Boi 2020. «Durant la nit més màgica de l’any, la ciutat ret homenatge a l’acte creatiu», afirmen des del consistori.

Aquest any, el diumenge 5 de gener la màgia de la cavalcada de Reis submergirà els carrers de la ciutat en un món de formes, volums i colors. L’escenografia de les carrosses que acompanyaran Melcior, Gaspar i Baltasar s’inspira en artistes contemporanis de diversos períodes, amb una presència molt destacada de dones de diferents països.

El denominador comú és un esperit lúdic que va des de les joguines mòbils penjants de Calder fins a la reinterpretació de l’art pop amb colors purs de Kusama o els mons de somni fets de llaminadures de Schultz.

Les entitats, l’ànima de la cavalcada

Les carrosses i les comparses que desfilaran en la cavalcada de Reis de Sant Boi són obra, com cada any, d’una sèrie d’entitats locals i un petit grup d’artistes visuals, a més del personal tècnic municipal. Des de setembre, treballen conjuntament en una nau de la zona industrial per donar forma als elements d’escenografia, vestuari i attrezzo.

Les entitats de Sant Boi són, de fet, «l’ànima de la Cavalcada», asseguren des de l’ajuntament. En l’actualitat, més de 1000 ciutadans de Sant Boi s’impliquen i participen de forma directa o indirecta en aquest projecte.

Aquest any participen: Casa de Cádiz (carrossa inspirada amb Salvador Dalí), Comissió de Festes Cooperativa Molí-Nou (Yayoi Kusama), Tots Som Santboians (Alexander Calder i Joan Miró), Casa de Sevilla (Janet Sobel), Ampa Escola Benviure (Tanya Schultz), Club de Futbol Vinyets Molí-Vell (Georgia O’Keefe), AFA Vedruna Sant Boi (decoració de la carrossa de l’Estrella i vestuari de la seva comparsa), Feinart (carrossa del Xumet), Federació d’entitats Els Garrofers (encarregada de les tres comparses reials).

Recorregut de la cavalcada

La cavalcada començarà a les 17 h des del parc de la Muntanyeta, d’aquí avançarà per la ronda de Sant Ramon, el carrer de l’Onze de Setembre, la plaça de Catalunya, Francesc Macià, Lluïs Pascual Roca, Riera Basté, Eusebi Güell, ronda de Sant Ramon, Frederic Mompou, Joaquim Rubió i Ors, Girona, Pablo Picasso, la plaça de Pallars Sobirà, Carles Martí i Vilà, rambla de Rafael Casanova i finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA