Anar al contingut

Un centre de Sant Boi seleccionat entre 360 projectes per a un programa europeu d'art comunitari

El Can Castells Centre d'Art prepara amb el Transitorisches Museum de Pfyn una exposició sobre la identitat i el patrimoni europeus

El Periódico

Un centre de Sant Boi seleccionat entre 360 projectes per a un programa europeu d'art comunitari

Sant Boi i Pfyn (Suïssa) han sigut dues de les 12 ciutats seleccionades per participar juntes en el programa europeu ‘Tandem for Europe’, un projecte d’intercanvi cultural entre organitzacions europees que treballen per la innovació social des de la cultura. El Can Castells Centre d’Art (CCCA) ha hagut de competir amb unes altres 360 iniciatives de tot Europa.

El Transitorisches Museum de la localitat suïssa i el CCCA comparteixen un patrimoni comú: el seu passat romà. Amb aquest punt de partida, els dos municipis estan preparant una exposició interactiva per convidar el públic a pensar i reflexionar sobre el passat, present i el futur en l’entorn europeu.

Un futur amb incerteses

El projecte denominat The Future Memory of Our Things (La Memòria Futura de les Nostres Coses), pretén recollir el concepte d’identitat europea a partir d’un passat i un patrimoni comuns, un present amb aspectes compartits i un futur amb algunes incerteses (canvi climàtic, evolució tecnològica, globalització, etc.).

Des de les dues ciutats s’estan recollint les aportacions de diferents col·lectius ciutadans mitjançant dinàmiques de treball i espais de creació, com és el cas del Laboratori d’Art Comunitari de Sant Boi. Així mateix, també estan treballant per a futures col·laboracions amb col·lectius culturals de Portugal i Grècia.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes: Ajuntaments Art