'BULLYING' A LES AULES

Sant Boi estrena un equip de treball per abordar el 'bullying' en centres escolars

Els serveis de convivència i mediació i els cossos policials col·laboren en la resolució de conflictes escolars

mediacion-escolar

mediacion-escolar

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Sant Boi ha creat un equip de treball especialitzat en laresolució de conflictes en l’àmbit escolar. La tasca d’aquest grup de professionals municipals se centrarà principalment a «abordar l’assetjament d’entre iguals o‘bullying’mitjançant tècniques de resolució restaurativa», expliquen des del consistori.

La resolució restaurativa de conflictes és una fórmula que prioritza accions comunicatives com les entrevistes afectives, els cercles de diàleg i les conferències de pau. Aquestes accions «poden ser individuals o grupals i tenir un caràcter més o menys formal, segons els casos», comenten des de l’Ajuntament.

L’objectiu és un abordatge que «permeti enfortir els llaços comunitaris per prevenir i gestionar millor els conflictes personals, reparant possibles danys i intentant restaurar les relacions que hagin quedat malmeses». No es descarta la sanció, però s’aposta per reforçar la seva legitimitat per la seva contribució a restaurar les relacions.

88 sessions formatives i de capacitació per a docents i familiars

El nou equip està format per cinc membres dels serveis municipals de convivència i mediació i dos educadors de la Policia Local. Aviat s’hi sumaran també dos policies comunitaris dels Mossos de Sant Boi.

Més enllà de la tasca d’aquest equip, l’Ajuntament ha programat per a aquest curs un total de 88 sessions formatives i de capacitació per a docents i familiars (sobre comunicació restaurativa) i per a alumnat que vulgui participar voluntàriament (sobre mediació i recolzament entre iguals).

Notícies relacionades

També s’ha dissenyat una unitat didàctica de prevenció del ‘bullying’ que la Policia Local impartirà als centres educatius.

Mésnotícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Ajuntaments