PREVENCIÓ DEL SUÏCIDI

Sant Boi dedica el mes d'octubre a commemorar la salut mental

El passat 10 d'octubre, el municipi va celebrar el Dia Mundial de la Salut Mental amb la poesia com a protagonista

salud-mental

salud-mental

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Tots tenim salut mental i l’hem de cuidar com cal’ o ‘Una abraçada sincera pot salvar de l’abisme a temps’ són dues de les frases plasmades, dijous passat 10 d’octubre, als vidres de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat per «visibilitzar la salut mental i lluitar contra l’estigmatització». Sant Boi va celebrar amb el títol Poètica-MENTl’acte central del Dia Mundial de la Salut Mental.

Més enllà de destinar-hi un únic dia, la ciutat de Sant Boi commemora el Dia Mundial de la Salut Mental al llarg del mes d’octubre amb una quinzena d’activitats públiques organitzades per la Taula de Salut Mental de Sant Boi. Amb el lema ‘Connect@ amb la vida’,la commemoració d’aquest any «se centra en la prevenció del suïcidi»,expliquen des del consistori.

Durant el mes d’octubre, es faran tallers i se celebraran diferents activitats vinculades a la salut, com: un espectacle teatral, a càrrec del Grup de Teatre Imagina, o el relat d’un conte «obert a la participació del públic», a càrrec de la mateixa companyia.

Poesia per al benestar mental

La poesia va ser la gran protagonista de l’acte del 10 d’octubre. El poeta i pedagog santboià Cysko Muñoz va presentar els tallers de‘Poesia contra l’adversitat’,que cada dilluns utilitzaran l’expressió poètica de les emocions per millorar el benestar mental i l’autoestima de les persones participants.

El cal·lígraf de Sant Boi Iván Castro va plasmar en els vidres del hall de la biblioteca una desena de missatges vinculats amb la salut mental recollits en un ‘plafó solidari’ obert a la participació de les persones usuàries de l’equipament.

Notícies relacionades

Per la seva part, Alba Centelles López va recollir durant l’acte el premi del tercer concurs de poesia sobre la salut mental ‘Perfecto esperanto’, amb l’obra ‘L’heroïna’.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Poesia