FESTIVALS

L'Altaveu de Sant Boi tanca la seva 31a edició amb un «increment de públic» i una major participació ciutadana

Durant tres dies, l'Altaveu, més enllà dels concerts musicals, «es converteix en un esdeveniment dedicat a la cultura musical»

deltonos

deltonos / Up to Judd

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat ha tancat la seva 31a edició «consolidant un model de festival que vol despertar la curiositat i reivindicar bandes i intèrprets que tenen la seva veu com a transmissora d’idees i missatges», afirmen des de l’organització.

Per part del consistori santboià destaquen un«notable increment de públic»i una participació més gran dels ciutadans i ciutadanes, no només del municipi, sinó també de la comarca. A més, la direcció artística del festival manifesta la sevasatisfacció per la resposta del públic i la «qualitat artística» de les propostes que s’han presentat.

Els concerts

Artistes amb llarga trajectòria professional  i defensors de les guitarres elèctriques es van donar cita a la plaça de l’Ajuntament. Artistes com Wilko Johnson o els càntabres Deltonos, juntament amb les joves The Manil-Las, «van demostrar sobre l’escenari que el rock pot trencar prejudicis i barreres»,assenyalen des del consistori.

Per la seva banda, Enric Montefusco i la seva banda van congregar una gran quantitat de públic en la seva actuació. També va destacar la presència de John Paul Keith, que va viatjar des de Memphis fins a Sant Boi per fer una única actuació a Europa. «El seu rock’n’roll clàssic actualitzat amb notes pop va fer vibrar el públic i va sorprendre els més escèptics», recalquen des del consistori.

L’Altaveu també ha donat el seu lloc a les bandes emergents gràcies a l’Altaveu Frontera  on van guanyar els santboians Sockets amb el seu estil punk-rock .

Més enllà dels noms propis

Durant tres dies, l’Altaveu, més enllà dels concerts musicals, «es converteix en un esdeveniment dedicat a la cultura musical en un sentit ampli, amb diverses seccions paral·leles,» expliquen des de l’ajuntament. Els espectacles i tallers gratuïts, com ‘Despertam la curiositat’ i ‘El petit Altaveu electrònic’ han atret a petits i grans en la música menys convencional i la cultura que vehicula el festival amb gran afluència de públic.

Notícies relacionades

La Fira del Disc i les Converses entorn de fenòmens actuals com el paper del la dona en la indústria musical i el trap també van ser protagonistes durant l’esdeveniment. Van tancar la programació extramusical els documentals‘The Ecstasy of Wilko Johnson’i‘Janis: little girl in blue’a Can Castellet.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA