RECONEIXEMENT MUSICAL

El Festival Altaveu de Sant Boi entregarà el 5 de setembre els premis Altaveu 2019

La llobregatina Rosalía i la pianista i compositora Clara Peya seran algunes de les artistes premiades en un esdeveniment que serveix com a preludi del Festival

zentauroepp49019679 rosala190730133412

zentauroepp49019679 rosala190730133412 / Kiko Huesca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Festival Altaveu de Sant Boi de Llobregat entregarà el 5 de setembre els Premis Altaveu 2019. El gran fenomen de la música popular del moment, la llobregatina Rosalía, és una de les guardonades. En l’apartat individual, Altaveu també premia la pianista i compositora Clara Peya, el trompetista Reynald Colom, el grup pop Hidrogenesse i iniciativa solidària del col·lectiu Vozes.

A més, el Festival Esperanzah! de música del món aconsegueix el premiAlça la Veu,“dedicat a reivindicar la llibertat d’expressió en el món de la cultura”,expliquen des de l’ajuntament. Finalment, el promotor Gay Mercader rebrà un reconeixement per la seva trajectòria professional com a pioner de l’escena musical del país.

“La veu com a vehicle d’emocions”

Amb aquests guardons i els criteris que els han orientat, el jurat dels premis Altaveu “aposta per l’excel·lència i per la veu com a vehicle d’emocions i de poder”,comenten des del consistori de Sant Boi. Artistes de l’escena musical, periodistes i professionals del món de la música componen aquest jurat.

La cerimònia d’entrega de premis (dijous 5 de setembre, Can Massallera, 20 hores) serà el preludi de la 31a edició del festival, que del 6 al 8 de setembre comptarà amb les actuacions de Wilko Johnson, John Paul Keith, Deltonos, Elena Setién i Marem Ladson, entre d’altres.

Espai per al talent local

El Festival Altaveu també aposta per mostrar el talent de les escoles de música locals i permetrà a un grup d’alumnes actuar en el festival santboià en el marc del projecte Academia Musical Altaveu, la proposta de producció pròpia d’aquest any.

 

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa formativa neix com un projecte de continuïtat per potenciar la professionalització musical entre els estudiants més avançats.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA