31è FESTIVAL ALTAVEU

El Festival Altaveu de Sant Boi aposta per mostrar el talent de les escoles de música locals

Un grup d'alumnes actuarà al festival santboià en el marc del projecte Acadèmia Musical Altaveu, la proposta de producció pròpia d'aquest any

Aquesta iniciativa formativa neix com un projecte de continuïtat per potenciar la professionalització musical entre els estudiants més avançats

21371301 1814766705218785 6708304106094253903 n

21371301 1814766705218785 6708304106094253903 n / Xavier Mercade

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de fa tres anysel Festival Altaveu de Sant Boi incorpora al cartell una proposta de producció pròpiael Festival Altaveu de Sant Boiproposta de producció pròp, dedicada a donar visibilitat al talent musical local. Aquest any, la proposta que presenta la 31ª edició del reconegut festival santboià ésl’Acadèmia Musical Altaveu (A.M.A.), un projecte formatiu que pretén potenciar la professionalització musical entre els estudiants més avançats de les escoles de música de la ciutat.

Des de maig fins al setembre, s’està treballant amb els alumnes de les diferents escoles de música de Sant Boi en un procés de formació que s’ha estructurat en dos blocs, el primer dedicat a la composició que culmina amb la creació d’un repertori musical.

El segon bloc està centrat en la interpretació i finalitza amb la presentació d’un espectacle professional dins de la programació del festival Altaveu. Uns cursos i tallers que estan impartits per reconeguts professionals com Rafa Pons, Marcos Decker, Pepo López, Santos Berrocal i John Caballés.

El resultat del projecte no serà només l’actuació durant la programació del festival, sinó que també vol ser una font d’oportunitats per a les noves generacions del municipi, donar visibilitat a la formació musical de la ciutat i al talent local i vincular el festival amb nous públics, especialment amb els joves del municipi.

Tres anys d’iniciatives locals

La iniciativa d’incorporar una proposta de producció local a l’Altaveu va començar el 2017 amb ‘Regira’ i va seguir el 2018 amb ‘Alça la veu’, un homenatge a la veu que va ser presentat per Dolo Beltrán i que va comptar amb una desena de veus convidades, entre elles la de la coral santboiana Renaixença o la de veus conegudes com Núria Graham o Judit Neddermann.

Notícies relacionades

El Festival, la programació del qual es va revelar el mes de juny, tornarà a convertir el municipi baixllobregatí en l’epicentre de la música del 6 al 8 de setembre, en una edició que comptarà amb convidats com Wilko Johnson, The Mani-Las, Deltonos o Marem Ladson, entre altres, i que s’acompanyarà, com cada any, amb una programació paral·lela d’activitats i iniciatives relacionades amb la música.

notícies de Sant Boi