PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Sant Boi posa en marxa les primeres iniciatives socials incloses en els Pressupostos Participatius

Tres dels set projectes aprovats ja s'han estrenat en col·laboració amb diverses entitats ciutadanes, i tres més arrencaran a l'octubre

Les actuacions, dotades amb 50.000 euros dels 500.000 totals, se sumen a 21 actuacions previstes més en equipaments i espai públic

cinema-a-la-fresca-a-la-torre-del-sol

cinema-a-la-fresca-a-la-torre-del-sol

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Pressupostos Participatius de Sant Boi d’aquest any van presentar com a novetat la incorporació d’iniciatives de caràcter social, cultural i educatiu; un total de 7 projectes als quals el consistori destinarà 50.000 euros dels500.000 totals dedicats a la iniciativa i que estan, majoritàriament, impulsats per diferents entitats ciutadanes.

Aquests set projectes se sumen a les altres 21 actuacions previstes en equipaments i espai públic fruit d’aquest procés participatiu, i alguns ja s’han començat a posar en marxa. En concret, s’han impulsat ja tres d’aquestes set actuacions, les primeres de les quals ha sigut l’estrena dels jardins de la Torre del Sol com a seu d’activitats culturals a l’estiu.

La programació, dissenyada en col·laboració amb l’Associació de veïns de la Unió del barri del Centre, és una de les peticions ciutadanes d’aquests pressupostos, que incloïen també un projecte ja iniciat a la plaça de la Generalitat, l’‘espai Quiosc’,gestionat per l’entitat Circula Cultura, que té per objectiu promoure la participació ciutadana a través de l’art i la cultura.

Així mateix, també s’està desenvolupant una campanya per fomentar l’ús cívic de l’espai públic de la ciutat, que compta amb la col·laboració dels instituts Rafael Casanova i Marianao, en el marc del projecte Recicles que promou el reciclatge d’envasos al contenidor groc.

Tres projectes més a l’octubre

Per la seva banda, el mes d’octubre està previst que s’iniciïn tres projectes més. Dos d’aquests seran la posada en marxa d’un programa de televisió en línia que tracti l’actualitat social que envolta Sant Boi en un to juvenil, que anirà a càrrec de l’entitat Bombilla Media, i l’habilitació de racons de lectura als ambulatoris, en col·laboració amb la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Així mateix, a l’octubre arrencarà un projecte informatiu i d’acompanyament per a persones joves i més grans de 45 anys ala recerca d’ocupació  al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, que anirà a càrrec de la fundació Iniciatives Solidàries.

Actuacions en equipaments i espai públic

Tot i que encara no hi ha data per dur-la a terme, s’està estudiant també la creació d’una xarxa de camins segurs al voltant de les escoles, iniciativa en la qual col·laboraran el Consell d’Infància de Sant Boi i la policia de barri de Ciutat Cooperativa.

Notícies relacionades

Aquestes millores socials del Pressupost Participatiu s’afegeixen a les inversions previstes en l’espai públic i els equipaments, que inclouen el condicionament de la zona del riu del Camí del Sorral, la instal·lació de tendals als patis de diverses escoles de la ciutat o la implantació de zones wifi i pantalles digitals en els eixos comercials, entre d’altres.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA