APODERAR LES INFERMERES

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu se suma a la campanya 'Nursing Now' per fomentar el lideratge infermer

El centre de Sant Boi vol visibilitzar així la importància de les cures infermeres i reconèixer i apoderar aquests professionals sanitaris

foto-2

foto-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi s’ha adherit a la campanya internacional ‘Nursing Now’, impulsada per l’OMS i el Consell Internacional d’Infermeria per apoderar els professionals de la infermeria i visibilitzar la importància de les cures infermeres com una eina per millorar la salut de la població i reduir les desigualtats.

Aquesta campanya, que es prolongarà fins al 2020 i a la qual ja s’han adherit més d’una quinzena de països, va néixer arran de la necessitat observada de dignificar la professió infermera, i proposa per a això mesures dedicades a fomentar el lideratge d’aquests professionals.

El centre de Sant Boi ha simbolitzat la seva adhesió amb una jornada celebrada aquest dimarts al mateix recinte, a la qual va assistir la infermera i representant de ‘Nursing Now’ a Europa, Adela Zabalegui, que va demanar per als professionals de la infermeria, als quals considera “un dels eixos dels sistemes sanitaris”, “més influència en les polítiques de salut”.

També va ser present en la sessió inaugural el Dr. Ignasi Riera, director d’Operacions Assistencials del PSSJD, que va posar èmfasi en el fet que aquesta iniciativa comporta “un canvi” i “una implicació transversal de tots els estaments de l’organització, és a dir, una assistència entesa des de la multidisciplinarietat”.

Per la seva banda, el director general del Parc Sanitari, Enric Mangas, va defensar que l’evidència científica demostra “que aquells sistemes de salut que s’han sabut articular des de la professió infermera han millorat l’estat de salut de la població”.

Jornada d’adhesió

Aprofitant la jornada d’adhesió a la campanya ‘Nursing Now’, diversos professionals del PSSJ van presentar el projecte que duran a terme en l’àmbit de la infermeria, el projecte PIMAC, basat en la implantació d’un model de gestió de competències per a professionals d’infermeria.

La iniciativa va ser presentada per Ramon Mir, supervisor de Gestió del Coneixement, i Iratxe Pérez, que va definir l’enfocament de la metodologia infermera i l’evolució dels plans de cures al centre sanitari.

Notícies relacionades

Així mateix, Aitor-Eneko Olivé, supervisor de Gestió Assistencial en Salut Mental a Brians II i Quatre Camins, juntament amb Hilari Andrés, coordinador del programa PSI del Parc Sanitari, van presentar el futur Màster en el Valor de les Cures d’Infermeria de Salut Mental.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Infermeres