PROMOCIÓ DE L'ENTORN NATURAL

Prop de 400 persones fan una marxa al Baix Llobregat en defensa del treball digne i l'economia solidària

Els beneficis de la iniciativa, impulsat per CCOO Baix Llobregat i Esperanzah, es destinaran al centre de formació per a joves La Carena de Cornellà

La Caminada Popular, dividida en dos, va partir des de Sant Feliu i Cornellà i va acabar al Parc Fluvial de Sant Boi, on es va celebrar l'acte central de la jornada

img 20190505 172923

img 20190505 172923

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 400 persones van participar diumenge en la primera Caminada Popular pel treball digne i l’economia solidària, una iniciativa impulsada per CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah que va voler posar en relleu els valors de latransformació social i la solidaritat i, al seu torn, dignificar i reivindicarla preservació del riu Llobregat i el seu entorn natural.

La caminada, que va començar simultàniament des de dos punts, Sant Feliu i Cornellà, va fer un recorregut per alguns dels llocs més emblemàtics de la zona al voltant del riu, com el Canal de la Infanta, que aquest mes celebra el seu segon centenari, i va finalitzar al Parc Fluvial de Sant Boi, on es van trobar les dues marxes i va tenir lloc l’acte central de la jornada.

Amb aquesta iniciativa, recolzada per l’ajuntament de Sant Boi i altres consistoris de la zona, l’AMB, i diverses entitats i associacions, els organitzadors van voler destacar el “vincle històric” del treball al Baix Llobregat i la seva funció social, així com reivindicar el treball digne, estable i amb drets i la necessitat de potenciar una economia productiva sostenible, verda i circular.

L’organització pretén convertir aquesta trobada intergeneracional, de caràcter reivindicatiu, social i lúdica, en una tradició que serveixi per “reivindicar el Llobregat com a vertebrador del territori” i que impliqui veïns i activistes de la zona, el teixit associatiu, esplais i altres espais socials.

D’altra banda, la Caminada Popular va servir a més per recaptar fons per a fundació per a joves La Carenapromoguda per la Coordinadora Contra la Marginació i que va néixer a Cornellà el 2007 amb la finalitat de ser un centre de formació per a la reinserció educativa i laboral de joves en risc d’exclusió.

Una iniciativa amb continuïtat

Atès l’èxit de la iniciativa, les dues entitats organitzadores pretenen estendre-la i convertir-la en una cita de caràcter anual. “Valorem molt positivament el treball en xarxa amb altres entitats i actors socials de la comarca i li donarem continuïtat perquè els valors de la transformació social han de tenir una presència destacada al Baix Llobregat”, defensa Óscar Rando, coordinador d’Esperanzah.

En aquesta línia, Rando ha destacat a més la importància de “donar recolzament i visibilitat a projectes socials que necessiten impulsos potents, com La Caminada”, que segons el secretari de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, en aquesta primera edició ha permès “visibilitzar un espai molt nostre, com és el riu Llobregat, i el valor del treball en una comarca que no s’entén sense la seva aportació fonamental”.

A més, afegeix el secretari del sindicat, “hem volgut reivindicar l’aposta per avançar en una economia verda i un canvi de model productiu que incorpori el nostre entorn natural i patrimoni cultural”, en què s’involucrin entitats socials, mediambientals i associacions de la zona.

Notícies relacionades

L’acte va comptar amb la participació de veïns tant de la Zona centre –Sant Just, Esplugues, Sant Joan Despí, Sant Boi– com de la la Zona Delta –Castelldefels, el Prat, Gavà, Sant Climent i Viladecans–, al recorregut que partia de Cornellà, com de la zona de la Vall Baixa i la zona Nord en la marxa que s’iniciava a Sant Feliu, les dues d’uns 5 quilòmetres.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

CCOO