UNA HORTALISSA CONVERTIDA EN SÍMBOL

Sant Boi presenta un paté i una cervesa de carxofa per a la 20a Carxofada

La tradicional festa gastronòmica del municipi es tornarà a celebrar aquest 31 de març

roda-premsa-carxofada-2019

roda-premsa-carxofada-2019
40383056203 ed2988ce75 o

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest dilluns s’ha presentat a Sant Boi la que serà la 20a Carxofada del municipi, una de les festes més emblemàtiques de la ciutat i una cita gastronòmica que culmina el Mes de la Carxofa, que es presenta aquest any amb dues grans novetats: un paté i una cervesa artesana elaborats a base de carxofes santboianes.

La Carxofada, que se celebrarà a la plaça de l’Ajuntament i a la rambla de Rafael Casanova el pròxim 31 de març, permetrà als assistents provar els dos productes. Durant la jornada, els restaurants del municipi oferiran un menú de degustació format per cinc plats i amb aquesta hortalissa com a ingredient principal.

A més, el públic podrà adquirir el paté de carxofes, creat per la Cooperativa Agrària Santboiana i l’Associació Espigoladors, sense additius ni conservants, i la Carxofa Beer, nom amb què han batejat aquesta cervesa elaborada pel restaurant El Pou de la Beleta i la pastisseria Romaní, sota la marca Associació Sant Boi Degusta, i que té un gust suau a carxofa a la brasa.

A l’oferta gastronòmica s’hi sumaran altres activitats programades a la rambla, com un ‘showcooking’ a càrrec de la cuinera Noura El-Kerrach i cuiners de l’associació Degusta, així com estands on es podran comprar productes agroalimentaris de la cooperativa.

Més de 5.000 visitants el 2018

Aquesta jornada s’emmarca en la celebració del Mes de la Carxofa, una iniciativa que neix amb la intenció de promoure durant tot el mes de març la carxofa com a producte de Sant Boi per excel·lència, que s’acompanya amb activitats i ofertes als establiments de restauració de la ciutat.

Així, gairebé una vintena de bars i restaurants oferiran menús i tapes elaborats amb aquesta hortalissa durant tot el mes, i també el mateix dia de la Carxofada. Un esdeveniment que en l’edició del 2018 va comptar amb la participació de més de 5.000 persones, el 36% de fora de la ciutat i en el qual es van vendre 1.400 kg de carxofes.  

Notícies relacionades

En aquesta línia, l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha recordat durant la presentació d’aquest dilluns que “la Carxofada no només és un referent del producte agrícola estrella de Sant Boi, sinó que va més enllà, i s’ha convertit en un punt de referència de país”.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Gastronomia