CULTURA

L'Altaveu recupera la producció pròpia dels artistes de Sant Boi

Setanta creadors participaran en l'espectacle 'Regira!', part del festival

The Flamin Groovies, una de les figures de l’Altaveu.

The Flamin Groovies, una de les figures de l’Altaveu.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 8 al 10 de setembre tindrà lloc la 29a edició del Festival Altaveu Sant Boi de Llobregat. Amb Jordi Turtós com a nou director artístic, el certamen es presenta amb la voluntat d'oferir altes dosis de creativitat. Formacions consolidades i de culte com Los Enemigos i The Flaming Groovies actuaran amb artistes actuals i emergents. Aquest any el festival recupera l'apartat dedicat a la producció pròpia amb l'espectacle Regira!, que compta amb 70 artistes i creadors, tots i totes de Sant Boi.

A part dels grups consolidats, l'Altaveu 2017 compta amb un cartell ple de noms internacionals actuals: la cantant británica Alani Charal; la californiana Kadhja Bonet, creadora d'un pont únic entre passat i futur a través de la seva veu; The Limiñanas, un dels duos de rock més sofisticats i carismàtics de França que l'any passat van fer sold-out a la Sala Apolo de Barcelona, i el primer concert a Catalunya dels americans OMNI, un grup nou de tendència post-punk arty.

No obstant això, l'escena més propera i interessant sempre ha sigut ben representada a l'Altaveu. Aquest és l'any del duet María Arnal i Marcel Bagés, en estat de gràcia amb el seu recent disc '45 Cerebros y 1 Corazón', i que no podien faltar al festival de Sant Boi. També hi tindrà cabuda el projecte de Joana Gomila Folk Souvenir i el seu disc "Folk Souvenir", un dels llançaments més sorprenents de l'any passat, en el qual es renova la música tradicional mallorquina. 

Premis Altaveu

El dijous dia 7 de setembre el festival obrirà amb l'entrega dels Premis Altaveu, guardons que reconeixen els artistes, les entitats i les iniciatives que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els últims dotze mesos.

Els premiats d'aquest any són els músics María Arnal i Marcel Bagés, el cantant Sisa, el Festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses, la cantant Maria del Mar Bonet, el grup Zoo i el pianista i compositor Jordi Sabatés.

Fira de discos i llibres

Notícies relacionades

La programació paral·lela a l'Altaveu es completa amb dues novetats: una fira de discos i llibres, que reunirà per primera vegada els millors expositors especialitzats de tot el país, i School of rock, una divertida sessió per a tota la família sobre el món de la música popular del segle XX a través d'actuacions musicals en directe, DJ i diversos tallers.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA