CULTURA

Un projecte de Sant Boi visibilitzarà espais ocults a través de l'art

"Espais de carn i ossos" inundarà de cultura punts com l'Hospital Sant Joan de Déu

Del 29 de setembre al 31 de desembre es presentaran 8 propostes per al recorregut

Fotografia del projecte cultural de Sant Boi.

Fotografia del projecte cultural de Sant Boi.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Visibilitzar espais públics i privats de Sant Boi, amagats i invisibles per a tota la ciutadania des de fa molt". Amb aquest objectiu es presenta el Laboratori d'Art Comunitari (LAC) de Sant Boi, un projecte cultural de la ciutat en el qual participen col·lectius com el Centre Obert Ginkgo-Iniciatives Solidàries, Tots som Santboians, Fundació Cassià Just, Llar d’Avis Sant Josep, tallers municipals de manualitats per a persones amb altres capacitats i gent gran, l'Hospital Benito Menni o el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Aquests col·lectius, alguns molt invisibilitzats, treballen des de fa uns mesos en una xarxa de propostes vinculades a la recuperació de tot un glossari d'espais a Sant Boi, raó que permetrà realitzar un itinerari urbà anomenat "Espais de carn i ossos": Can Castells Centre d'Art (CCCA)Can Perruca (solar de la plaça de l'Ajuntament) i l'Hospital Sant Joan de Déu, parcs i jardins dels barris i altres espais poc coneguts. 

El projecte LAC i les 8 propostes resultants per conformar l'itinerari seran presentats conjuntament al CCCA des del 29 de setembre i fins al 31 de desembre.

Debat social i trencar prejudicis

El programa del LAC, que aquesta vegada compta amb el comissariat d'Eduardo Ruíz, "persegueix els objectius bàsics de l'art contemporani: generar un espai de debat social i ajudar a qüestionar i trencar prejudicis negatius en la societat".

'Espais de carn i ossos' és un bon exemple de la voluntat de tots de voler visibilitzar aspectes de la vida quotidiana des de l'art contemporani, com es construeix la identitat del nostre poble i com els canvis urbanístics ens fan canviar a tots", expliquen des del LAC. 

Art participatiu

Alguns artistes de Sant Boi i de l'entorn han mitjançat amb les persones que col·laboren per treballar junts propostes artístiques que, per mitjà de l'art participatiu, s'hagi establert un procés d'enriquiment personal i comú per a totes les parts. 

Notícies relacionades

"La nostra ciutat passa per un moment excel·lent pel que fa a la creació, i des del centre volem impulsar encara més la creativitat, la difusió de projectes artístics contemporanis i la visibilitat de nous artistes emergents i consolidats", apunten des del projecte.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Art