Jordi Turtós, nou director artístic del festival Altaveu de Sant Boi

Fins a l'any passat, el periodista i programador musical formava part de l'equip del programa 'Tria 33' de Televisió de Catalunya

Jordi Turtós, nou director artístic del festival Altaveu.

Jordi Turtós, nou director artístic del festival Altaveu.

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / SANT BOI DE LLOBREGAT

El festival Altaveu de Sant Boi ha nomenat nou director artístic Jordi Turtós, periodista i programador musical amb una llarga trajectòria professional. Turtós aposta per una programació amb personalitat pròpia, nous discursos musicals i presència internacional.

Com a director artístic del festival, Jordi Turtós pretén crear una proposta "que convidi a la curiositat i al descobriment, conjugant noms consagrats juntament amb altres més emergents i fugint dels excessos d'un mercat cada dia més homogeneïtzat i gris". En aquesta línia, la seva idea "és fer que l'Altaveu tingui personalitat pròpia davant d'una saturació de festivals que comença a ser preocupant".

ARTISTES INTERNACIONALS I CATALANS

Fins a l'any passat, Jordi Turtós formava part de l'equip del programa 'Tria 33' de Televisió de Catalunya i dirigia la programació artística Mercè Música de les Festes de Barcelona. En l'actualitat, exerceix com a professor de cursos de postgrau a la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Ramon Llull i presenta el programa de ràdio 'Perifèries', de Betevé.

Des de la primera edició del 1989, l'Altaveu ha evolucionat de la cançó d'autor cap a un terreny molt més obert. En aquest sentit, Turtós avança que l'edició 2017 comptarà amb una presència més destacada d'artistes internacionals. "És una voluntat d'obrir-se al món perquè passen moltes coses", tot i que matisa que "mai deixaran de tenir un pes molt important els artistes catalans més interessants".

CONCURS DE GRUPS REVELACIÓ

El festival encara la recta final de l'Altaveu Frontera, concurs de grups revelació del panorama musical català que es porta a terme des del 1989.

Amb més de 100 inscripcions, el jurat ha seleccionat les 15 bandes que passen a la fase de votació popular: Bastante, Blackswans, Dexist, Eira, El Amante virgen, Hexed Crows, Jugando amb Kurt, Kubiak, Linqae, Marta Knight, Model Slaves, Rooms, Six to Fix, Stiff Cats i Zelig. El públic ha d'escollir ara als 4 grups guanyadors amb els seus vots a la plataforma Rifbizz.

Notícies relacionades

Més notícies de Sant Boi