El Festival Altaveu programa primeres espases de la música catalana

Grans noms com Quimi Portet, Blaumut o Marlango es combinen amb promeses locals de la talla de Trau i Coet

blaumut

blaumut

2
Es llegeix en minuts
M.B. / SANT BOI DE LLOBREGAT

Sant Boi de Llobregat se cita aquest cap de setmana, 9 i 10 de setembre, amb grans noms de la música catalana del moment amb el Festival Altaveu. Així, Quimi Portet, Marlango o Blaumut estaran a la ciutat, compartint escenari amb artistes de la talla d'Ismael Serrano, Maika Makovski o Marion Harper. El festival, que arriba a la seva 28a edició, vol convertir Sant Boi en la capital musical del Baix Llobregat.

“Tenir un paper d'agitador de les propostes més excitants de l'escena catalana i de la resta de l'Estat”. Així es descriu un Festival Altaveu marcat per la personalitat musical i la creativitat de les propostes que hi arriben i a les quals donarà el tret de sortida Maika Makovski el 9 de setembre (21h) a Cal Ninyo.

L'artista presenta el seu nou àlbum ‘Chinook Wind’, un disc madur i amb molta força després dels seus quatre anys de silenci, que li han servit per treballar a fons el repertori i polir-lo amb alguns components del Quartet Brossa.

La mateixa nit, Blaumut li prendrà el relleu per fer sonar a Sant Boi els que s'han convertit en els seus himnes, ‘Bicicletes’, ‘Pa amb oli i sal’ o ‘Esquimals’, i que els han dut a convertir-se en un dels fenòmens de la música catalana del moment per la seva sonoritat particular. El mateix 9 de setembre, als Jardins de l’Ateneu, actuaran Ismael Serrano i David Txes.

PROGRAMACIÓ "VALENTA"

Aquestes són dues de les propostes del Festival Altaveu, l'organització del qual assegura que “el festival ha dissenyat una programació valenta, sense espai per a l'avorriment i amb els ulls posats al damunt de l'escena musical catalana i també de les bandes solistes més interessants del panorama estatal”.

Per això, també hi ha programats per al dissabte, noms com el de Marion Harper i Marlango, que ompliran Cal Ninyo. La primera ho farà amb el seu àlbum debut ‘Cotton Candy’, amb el qual ha pujat a desenes d'escenaris i ha sigut escollit per a la banda sonora de la sèrie de TV3 ‘Cites’. Els segons, en canvi, interpretaran, amb veu i piano, cançons elegides pels seus fans en un format que han batejat com ‘Delikatessen’.

‘Coque Malla’, ‘Land of Coconuts’ i ‘Ice Crime’ seran el traspàs ideal per acabar la nit de la millor manera possible.

Notícies relacionades

El Festival Altaveu tancarà la seva 28a edició als Jardins de l’Ateneu amb l'actuació de Quimi Portet que arriba amb el seu novè LP ‘Ós bipolar’ en el qual han participat Núria Graham, Joan Miquel Oliver o Manolo García. Un veterà del panorama català, que compartirà nit amb la pedrera de Sant Boi. Coet, primer, i Trau després, dues propostes contraposades: rock del més dur i pop psicodèlic amb bon gust.

Més notícies de Sant Boi