Districtes

«Vull que Llop Roig sigui alguna cosa més que editar llibres»

Pau Vinyes Roig, fundador de l’editorial Llop Roig.

Pau Vinyes Roig, fundador de l’editorial Llop Roig. / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
SÍLVIA ALBERICH / BARCELONA

Historiador de formació, escriptor i santandreuenc de bressol i sentiment, Pau Vinyes Roig (Barcelona, 1964) acaba de llançar-se a una nova aventura amb segell propi. Ha creat Llop Roig (carrer de Llenguadoc, 45), la primera editorial nascuda al seu barri, que pretén potenciar els llibres locals, gràfics i de temàtica infantil. El seu primer projecte ha sigut una col·lecció de postals antigues i un llibre.

-És un acte de valentia fundar una editorial en temps de crisi.

-Em vaig quedar a l'atur i tenia ganes de crear la meva marca pròpia. Conec el sector, he publicat bastants llibres i inverteixo en aquest projecte molt d'esforç i il·lusió.

-Llop Roig és un nom realment molt curiós.

-El meu avi matern, que va ser advocat i escriptor i una de les figures familiars més representatives de la meva vida, es deia Roig i Llop, però he invertit els seus cognoms. El segell existeix des del 1999, però l'editorial l'he creat ara.

-¿Amb quin objectiu?

- La idea és que tingui un alt percentatge de llibres locals, sobretot de Sant Andreu, el barri on vaig néixer i on visc. Vull que Llop Roig sigui alguna cosa més que editar llibres, que aprofundeixi en la difusió de la lectura, la història i els valors humans.

-A més de l'àrea local, ¿n'inclourà alguna altra?

-També treballaré el llibre gràfic i l'infantil, perquè els nens són els nous lectors i mereixen un gran respecte. I donaré a conèixer les rareses que les grans editorials no publiquen ni s'atrevirien a publicar mai.

-¿A què es refereix?

-A llibres com Tintinaires de Catalunya, que explica les aventures del famós personatge d'Hergé en terres catalanes. Ha sigut el meu primer projecte, juntament amb una col·lecció de 10 postals originals d'època de Sant Andreu.

Notícies relacionades

-¿Quins altres projectes portarà a terme?

-Per Sant Jordi trauré un llibre entrevista dedicat a Joan Mora, un conegut escultor de Sant Andreu, i un d'infantil. També llançaré un altre llibre sobre la meva àvia materna, que va col·laborar als anys 30 amb diverses publicacions, diaris i revistes, però va haver de deixar de fer-ho al convertir-se en mare. Aquest llibre serà un homenatge a ella i a totes les dones que podrien haver sigut grans escriptores però que, per avatars de la vida, no ho van ser.