Calendari de Salut

La vacuna de la grip per a nens de 6 a 59 mesos serà intranasal

VACUNACION INFANTIL  VACUNA NINO   FOTO  123RF

VACUNACION INFANTIL VACUNA NINO FOTO 123RF / El Periódico

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

La vacuna contra la grip que per primera vegada aquesta tardor Catalunya posarà a tots els nens i nenes d’entre els 6 i els 59 mesos (5 anys) serà intranasal (d’aquesta manera s’evita la punxada) i s’administrarà en els centres d’atenció primària. Aquesta és una de les novetats de la campanya de vacunació que el Departament de Salut detallarà aquest divendres.

El nou calendari de vacunes per a la població infantil de Catalunya, que es començarà a aplicar aquest octubre, inclou tres novetats importants. D’una banda, se subministrarà l’esmentada vacuna contra la grip. Així mateix, també s’immunitzarà tots els nadons menors de 6 mesos contra el virus respiratori sincicial, que és el que causa la bronquiolitis, malaltia que a l’estació tardor-hivern sol saturar centres d’atenció primària i hospitals.

Notícies relacionades

Així mateix, Salut ha substituït l’actual vacuna contra el meningococ C per una altra de més nova que amplia la cobertura contra les diferents variants de la meningitis, de manera que es començarà a subministrar una vacuna tetravalent que protegeix contra les meningitis A, C, W i Y als nens i nenes de 12 mesos. Al costat d’aquesta es manté en el calendari la vacuna contra meningococ B, que es coneix pel nom comercial de Bexsero.

Finalment, Salut ampliarà la vacunació contra l’herpes zòster en adults.