Menys burocràcia en la primària

Els hospitals de Barcelona ja gestionen les baixes laborals dels pacients ingressats

Els CAPs de la capital catalana s’estalviaran entre 48.000 i 86.000 visites anuals amb aquesta mesura

  • Salut formarà 2.000 administratius per treure burocràcia a metges i infermeres

  • Manel Balcells: «Urgeix alleujar la burocràcia als metges perquè tornin a fer de metges»

Els hospitals de Barcelona ja gestionen les baixes laborals dels pacients ingressats
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els hospitals de la ciutat de Barcelona ja gestionen les baixes laborals de persones ingressades, cosa que està previst que estalviï entre 48.000 i 86.000 visites anuals als centres de primària barcelonins per demanar la incapacitat temporal (IT). L’objectiu és treure burocràcia als CAPs: actualment un metge de primària dedica un 40% de la jornada a tràmits burocràtics.

El Departament de Salut ha desplegat per fases aquest projecte, que té per objectiu que les persones que ingressen en un hospital de Catalunya puguin tramitar la primera baixa laboral al mateix centre, en lloc de fer-ho el mateix pacient o un familiar en el seu nom al CAP.

Amb la incorporació de la ciutat de Barcelona, que compta amb vuit hospitals i 69 equips de primària del sistema públic, es tanca la implementació al territori català d’aquesta iniciativa.

La mesura beneficia la població en edat laboral i busca agilitzar els processos, disminuir el nombre de visites a l’atenció primària per aquest tipus de gestions i desburocratitzar el sistema.

Menys visites al CAP

Segons Salut, al voltant del 20% dels ingressos hospitalaris de la ciutat de Barcelona es beneficiaran d’aquesta mesura, per la qual cosa la gestió automatitzada de les baixes es preveu que estalviï entre 48.000 i 86.000 visites anuals als equips de primària.

La mesura s’aplica inicialment als pacients hospitalitzats d’urgències, programats quirúrgics i programats mèdics.

La tramitació de la IT ja s’inicia a l’hospital d’acord amb l’ordre d’ingrés i tant la baixa com el primer comunicat es poden descarregar immediatament des de ‘La Meva Salut’.

Notícies relacionades

El sistema genera automàticament el comunicat de confirmació si el pacient continua ingressat set dies després del primer dia que va faltar a la feina, amb una validesa de 14 dies.

Els següents comunicats de confirmació s’han de gestionar ja en l’atenció primària.