Carpe Diem Virtual Coach

Desenvolupen una ‘app’ que dona consells sobre salut a la gent gran

  • «És com tenir un entrenador personal sempre disponible i preparat per ajudar», diu una investigadora del centre tecnològic de Catalunya Eurecat

Desenvolupen una ‘app’ que dona consells sobre salut a la gent gran

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Investigadors del centre tecnològic de Catalunya Eurecat han dissenyat i desenvolupat una aplicació digital que dona consells de salut i benestar personal personalitzats a les persones grans i que donen a conèixer amb motiu de la celebració demà del Dia Mundial de la Salut.

L’aplicació, anomenada Carpe Diem Virtual Coach, pretén, segons els seus impulsors, fomentar els hàbits saludables de les persones grans i acompanyar en l’envelliment actiu i l’atenció a les persones dependents, també des d’un punt de vista preventiu.

Segons ha explicat la responsable de recerca en atenció integrada de la Unitat de Salut Digital d’Eurecat, Silvia Orte, utilitzant tecnologia basada en intel·ligència artificial del sistema Become, l’aplicació, que es començarà a posar en marxa a la comarca del Maresme, dona recomanacions personalitzades als usuaris.

Orte ha destacat que l’aplicació «afavoreix l’empoderament de les persones per cuidar la salut gràcies a una doble personalització, tant del contingut que ofereix com de la interacció amb l’usuari amb diverses estratègies i temps adaptats per mostrar la informació».

Notícies relacionades

«És com tenir un entrenador personal sempre disponible i preparat per ajudar, que dona consells a mida i alhora recopila nova informació», ha detallat la investigadora.

L’aplicació ha sigut desenvolupada per Eurecat dins del marc del PECT de Mataró-Maresme en un projecte coordinat per l’Ajuntament de Mataró i hi participen la Fundació TecnoCampus, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, la Fundació Maresme i el Consorci Sanitari del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme i la Fundació TIC Salut Social.