Evolució de la pandèmia

Nova variant BF.7 de la covid: ¿què és i quins són els seus símptomes?

  • L’índex de contagi d’aquesta soca és fins a tres vegades superior a la d’òmicron

  • Adeu als vacunòdroms: Catalunya posarà la quarta dosi als CAPs a partir d’aquest dilluns

  • Carrers deserts i escoles tancades pel brot de covid a la Xina

Nova variant BF.7 de la covid: ¿què és i quins són els seus símptomes?

Lillian Suwanrumpha

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El coronavirus continua mutant i les seves noves variants suposen, encara avui dia, una amenaça per a la població. Malgrat que a Catalunya ens acomiadem dels vacunòdroms, a la Xina, on un brot d’un nou tipus de covid s’ha estès durant les últimes setmanes, la situació és molt diferent.

Es tracta de la soca BF.7, una variant amb un índex de contagi fins a tres vegades superior a l’òmicron que ha obligat la població xinesa a tancar-se a casa després de l’escalada de contagis. Tot i que aquest subllinatge de BA.5 presenta algunes diferències respecte al temps d’incubació, els seus símptomes són idèntics als ja coneguts.

Incubació i recaiguda

La capacitat d’infecció de BF.7 és superior a la de qualsevol de les seves predecessores. La seva perillositat passa per períodes d’incubació més curts, fet que dona peu que es transmeti a més velocitat i que els símptomes apareguin abans. No obstant, cal destacar que hi ha una gran quantitat de contagiats asimptomàtics amb aquesta variant. Quant a la capacitat de causar recaigudes, aquesta també és més gran a la de qualsevol altra subvariant del virus.

Mateixos símptomes

Notícies relacionades

A més de la Xina, altres països com els Estats Units o Espanya ja han notificat casos d’infectats amb aquesta nova variant BF.7, els símptomes de la qual són pràcticament idèntics als de les soques anteriors: febre, cefalea, mucositat, dolor de coll, tos i fatiga.

Amb tot, l’epidemiòleg Feigl-Ding adverteix que l’impacte d’aquesta soca a la Xina i l’augment desmesurat de casos aquest mes de desembre es deuen a una immunitat inferior i a una taxa de vacunació baixa. Per això, l’expert ha alertat del risc de col·lapse que corre el país asiàtic, on el 80% del personal sanitari dels hospitals està infectat.