Consum

Alerta alimentària per fruita seca en xocolata negra procedent d’Espanya

Fins a 10 comunitats autònomes han distribuït el producte afectat

extra/chocolate-g919eb34c0_1920.jpg

extra/chocolate-g919eb34c0_1920.jpg

1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (Aesan) ha advertit de la presència d’ametlla a diferent xocolata negra procedent d’Espanya.

L’organisme adscrit al Ministeri de Consum ha emès una nota de premsa dins de la qual s’explica que aquest ingredient no apareix especificat en l’etiquetatge del producte, que és xocolata negra sense sucres afegits en presentació de 125 grams i 300 grams, de diferents marques i lots, que conté l’al·lergogen d’ametlla no inclòs en l’etiquetatge.

Com a mesura de precaució, es recomana a aquelles persones que presentin algun tipus d’al·lèrgia o intolerància a l’ametlla que s’abstinguin de consumir el producte anteriorment esmentat. No obstant, el consum d’aquest producte no comporta cap risc per a la població que no tingui al·lèrgia o intolerància a aquesta fruita seca, precisa l’Aesan.

Notícies relacionades

El producte, en la seva presentació de 125 grams, s’ha comercialitzat en establiments de les següents comunitats autònomes:

  1. Andalusia

  2. Aragó

  3. Astúries

  4. Cantàbria

  5. Castella-la Manxa

  6. Castella i Lleó

  7. Catalunya

  8. Navarra

El producte, en la seva presentació de 300 grams, s’ha comercialitzat en establiments de les següents comunitats autònomes:

  1. Andalusia

  2. Aragó

  3. Astúries

  4. Cantàbria

  5. Castella-la Manxa

  6. Castella i Lleó

  7. Catalunya

  8. País Valencià

  9. Extremadura

  10. Madrid