Sense cap tipus de titulació sanitària

Detingut un fals metge d’urgències a Madrid que a més era menor

  • Trucava als serveis d’emergències i es feia càrrec dels avisos pendents

MADRID. 07.10.2020. SOCIEDAD CORONAVIRUS COVID-19. Ambulancia de Ferrovial en el hospital 12 de octubre. FOTO: JOSE LUIS ROCA

MADRID. 07.10.2020. SOCIEDAD CORONAVIRUS COVID-19. Ambulancia de Ferrovial en el hospital 12 de octubre. FOTO: JOSE LUIS ROCA / José Luis Roca (Delegaciones)

1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut a la localitat madrilenya de Móstoles un menor d’edat que es feia passar per metge d’urgències i assistia malalts a les seves vivendes, i va arribar a contractar un servei d’ambulàncies amb el qual acudia als avisos domiciliaris.

El menor trucava als serveis d’emergències, identificant-se com a metge, per preguntar si hi havia algun avís urgent i se’n feia càrrec.

A més de l’assistència domiciliària, aquest individu va traslladar un malalt a un centre sanitari, on va sol·licitar el seu ingrés, assenyala la Prefectura Superior de Policia de Madrid en una nota.

Descobert per la policia

Els fets van tenir lloc a finals d’agost passat, quan agents de Seguretat Ciutadana van intervenir en un domicili de Móstoles, en col·laboració amb un recurs sanitari, per a l’assistència d’un possible pacient psiquiàtric.

Els policies van observar un comportament estrany durant l’actuació del presumpte metge ja que en alguns moments actuava amb seguretat i credibilitat i en altres de forma pueril, de manera que van decidir informar-ne les autoritats sanitàries.

Es va iniciar llavors una investigació per poder identificar aquest individu i aclarir els fets, fins que es va comprovar que el presumpte metge era un individu menor d’edat sense cap tipus de titulació sanitària.

Ambulància contractada

Els agents van poder comprovar que ell mateix havia contractat un servei d’ambulàncies 24 hores, del qual feia ús quan acudia als avisos d’emergències.

Notícies relacionades

Els investigadors van descobrir que almenys en una ocasió havia realitzat un ingrés hospitalari després d’assistir i traslladar el malalt a la seva ambulància, i que havia realitzat més assistències domiciliàries.

Una vegada finalitzades les indagacions, a finals de setembre es va procedir a la seva detenció, per un presumpte delicte d’intrusisme professional, i l’autoritat judicial en va decretar la posada en llibertat a l’espera de judici.