Alerta alimentària

Trobades proteïnes de llet en unes pastes que no ho indiquen en el seu etiquetatge

Trobades proteïnes de llet en unes pastes que no ho indiquen en el seu etiquetatge
1
Es llegeix en minuts

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) ha llançat una advertència per a les persones amb al·lèrgia a la proteïna de la llet. En aquest cas, l’alerta sanitària és sobre les ‘Pastas artesanas de almendra’ de l’empresa d’alimentació ‘Productos Blanco’.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Astúries, relativa a la presència de proteïnes de llet no inclosa en l’etiquetatge en aquestes pastes artesanes d’ametlla.

Per aquesta raó, l’AESAN recomana a aquelles persones amb al·lèrgia a les proteïnes de la llet que s’abstinguin de consumir aquest producte de la marca ‘Productos Blanco’, amb seu a Gijón (Astúries). Així mateix, recorda que aquestes pastes no suposen cap risc per a la resta de població no al·lèrgica.

Notícies relacionades

Segons la informació disponible, la distribució inicial del lot afectat –el número 22.123– ha sigut a les comunitats autònomes d’Andalusia, Castella-la Manxa i Ceuta.

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.