Congrés Europeu de Cardiologia

Un estudi relaciona la contaminació amb els infarts de no fumadors

  • «L’aire contaminat pot provocar infarts, ja que els fumadors, que s’intoxiquen contínuament amb els contaminants de l’aire, semblen menys afectats pels contaminants externs addicionals», diu una doctora

Un estudi relaciona la contaminació amb els infarts de no fumadors

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La contaminació de l’aire podria estar associada a atacs cardíacs en persones no fumadores, segons un estudi elaborat pel Registre d’Infarts de Miocardi de Berlín (B2HIR) presentat en el Congrés Europeu de Cardiologia (ESC-2022), que se celebra a Barcelona.

Segons l’estudi, la correlació entre la contaminació atmosfèrica i els infarts de miocardi no s’observa entre les persones fumadores, «que no es veuen afectades per l’aire contaminat», segons ha explicat la doctora Insa de Buhr-Stochburguer.

«Això pot indicar que l’aire contaminat pot provocar realment infarts ,ja que els fumadors, que s’intoxiquen contínuament amb els contaminants de l’aire, semblen menys afectats pels contaminants externs addicionals», ha afegit Buhr-Stockburger.

L’estudi, que va incloure 17.873 pacients amb un infart de miocardi entre 2008 i 2014 inscrits en el B2HIR, va analitzar les associacions entre la incidència d’infart agut i les concentracions mitjanes dels contaminants el mateix dia, el dia anterior i la mitjana dels tres dies anteriors entre tots els pacients.

Notícies relacionades

L’estudi va demostrar, quant a la contaminació, que l’infart de miocardi és significativament més freqüent en els dies amb altes concentracions d’òxid nítric amb un 1% més d’incidència i que també és més freqüent quan hi ha una concentració mitjana elevada de micropartícules contaminants durant els tres dies anteriors, amb un 4% més d’incidència.

«L’estudi indica que l’aire brut és un factor de risc d’infart agut de miocardi», ha resumit Buhr-Stockburger, que ha insistit que «és necessari fer més esforços per reduir la contaminació procedent del trànsit i de la combustió».

Temes:

Tabac