Coronavirus

Xangai registra zero contagis per primera vegada des del brot de covid

Al març, els contagis van començar a multiplicar-se a la capital econòmica del país, que va acabar decretant un sever confinament durant dos mesos de durada

Xangai registra zero contagis per primera vegada des del brot de covid

Adrián Foncillas

1
Es llegeix en minuts
France Presse

La ciutat xinesa de Xangai no va registrar aquest dissabte cap nova infecció de covid-19 per primera vegada des del març, quan va esclatar un fort brot vinculat a la variant òmicron que va portar a un llarg i sever confinament de la seva població.

«No hi va haver cap nou cas domèstic confirmat de covid-19 i cap nova infecció asimptomàtica a Xangai el 24 de juny del 2022», va dir en un comunicat el govern de la ciutat de 25 milions d’habitants.

Al març, els contagis van començar a multiplicar-se a la capital econòmica del país, que va acabar decretant un sever confinament durant dos mesos de durada.

La tancada, criticada per la població que tenia dificultats per aconseguir menjar i cures mèdiques, es va aixecar virtualment a principis de juny, tot i que el retorn a la normalitat es va veure entorpit per la reinstauració de restriccions en alguns districtes.

Fa dues setmanes, milions de persones van tornar a veure’s temporalment confinades mentre el govern municipal desplegava una campanya de tests massius en algunes zones.

Pequín pateix un altre brot

D’altra banda, la capital Pequín va tancar escoles i oficines durant setmanes per un altre brot que, segons les autoritats, va ser contingut la setmana passada.

L’oficina d’educació municipal va indicar el dissabte que tots els estudiants d’escola elemental i intermèdia podrien tornar a classe a partir de dilluns, tot i que abans professors, alumnes i pares s’hauran de sotmetre a una prova PCR. La capital va notificar només dues noves infeccions dissabte.

Per la seva banda, Shenzhen, una gran urbs industrial del sud del país, va anunciar aquest dissabte que tancarà durant tres dies els mercats de majoristes, els cines i els gimnasos d’un districte del centre limítrof amb Hong Kong, després que en aquesta localitat es detectessin casos de covid-19.

Notícies relacionades

La Xina és una de les grans economies del món que continua aplicant l’anomenada estratègia «zero covid» per erradicar el virus a base de restriccions als viatges internacionals, quarantenes, tests massius i severs confinaments.

Les autoritats insisteixen que aquesta política és necessària per evitar un enfonsament del sistema d’atenció sanitària davant la distribució desigual dels recursos mèdics i les baixes taxes de vacunació dels avis.

Temes:

Coronavirus