Primers resultats

¿Quins són els símptomes de la variant Xe de la covid en els nens?

Un estudi de 600 casos monitorats explica com afecta els menors i els adults

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

De la Xe, la nova subvariant resultant de la combinació de la variant original d’òmicron i la subvariant dominant òmicron sigil·losa o silenciosa ja coneixíem que, segons els experts de l’OMS, és potencialment més contagiosa, ja que es transmet un 10% més ràpid.

No obstant, segons l’informe preliminar elaborat per l’Agència de Seguretat Sanitària del Regne Unit (UKHSA), aquesta subvariant Xe no mostra un comportament diferent de la d’òmicron i òmicron silenciosa quant a la simptomatologia. I és que, com passa amb qualsevol altra variant del coronavirus, la gran majoria no confereix cap avantatge al virus i s’extingeix amb relativa rapidesa.

Tal com indica l’assessora mèdica principal d’UKHSA, Susan Hopkins: «Les variants recombinants no són una ocurrència inusual. Igual com amb altres tipus de variants, la majoria morirà relativament ràpid».

Incidència en nens

Notícies relacionades

Segons l’estudi realitzat després de monitorar més de 600 casos, no mostren que els símptomes de la variant Xe de covid que puguin patir els nens siguin diferents dels adults i, resultant també, molt similars als d’òmicron i òmicron silenciosa, això és: febretosmucositatcansament i mal de cap.

Tampoc hi ha proves que indiquin que la variant Xe sigui més transmissible en nens que en adults. De la mateixa manera, l’estudi de l’UKHSA afirma que tampoc s’ha demostrat que les vacunes siguin més efectives.