Crisi sanitària

La vacuna Novavax es destinarà a no vacunats i a al·lèrgics a altres vacunes

Sanitat ha abordat la situació epidemiològica i l’estratègia de vacunació contra la covid

La vacuna Novavax es destinarà a no vacunats i a al·lèrgics a altres vacunes
1
Es llegeix en minuts
ACN

La Comissió de Salut Pública ha acordat destinar la nova vacuna Novavax a persones que encara no s’havien pogut vacunar o que havien rebut una vacunació incompleta per al·lèrgies a algun dels components de les altres quatre vacunes disponibles a Espanya o per altres indicacions mèdiques.

Així ho ha acordat aquest dimarts l’òrgan que agrupa els directors generals de salut pública del Ministeri de Sanitat i de les comunitats, que han abordat la situació epidemiològica i l’estratègia de vacunació contra la covid.

En la reunió també s’ha aprovat el document de recomanacions per seleccionar persones candidates a rebre el medicament Evusheld per a la prevenció de la covid-19.

Es destinarà a persones més grans de 18 anys amb immunosupressió greu que no responguin a la vacunació i a aquelles que la tenen contraindicada i que, a més, tenen molt alt risc de malaltia greu després de la infecció per SARS-CoV-2.

Pauta de vacunació

Així mateix, la Comissió de Salut Pública ha actualitzat l’estratègia de vacunació afegint les recomanacions ja acordades quant als intervals de vacunació després d’haver passat la infecció.

Notícies relacionades

El 25 de gener passat, va recomanar als adults vacunats que s’hagin infectat de coronavirus esperar cinc mesos des que superen la covid per posar-se la tercera dosi, mentre que als nens que encara no hagin rebut cap punxada se’ls administrarà una única injecció a les vuit setmanes del contagi i no quatre.

Segons la informació facilitada pel Ministeri de Sanitat, en la reunió d’aquest dimarts no s’ha adoptat cap decisió sobre la possibilitat de reduir encara més el període de quarantena i aïllament dels casos positius de coronavirus, que actualment és de set dies, tot i que diverses comunitats volen que es rebaixi a entre 3 i 5 dies.

Temes:

Coronavirus