En un comunicat

Els epidemiòlegs adverteixen que és aviat per parlar de la covid com a endèmia

  • La Societat Espanyola de Salut Pública creu que això pot contribuir que la població «minimitzi o banalitzi les mesures preventives»

Els epidemiòlegs adverteixen que és aviat per parlar de la covid com a endèmia

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (Sespas) adverteix que encara és precipitat parlar de la covid-19 com una endèmia, ja que la societat segueix «davant un virus respiratori pandèmic».

En un comunicat, també alerta que parlar d’endèmia pot contribuir que la població «minimitzi o banalitzi les mesures preventives davant la covid-19 i davant la grip».

«La covid persistent i les seqüeles de la malaltia no estan prou descrites, cosa que s’ha de tenir present abans de prendre decisions sobre la vigilància i les mesures preventives recomanables», recull el text.

Els epidemiòlegs demanen mantenir la vigilància de la infecció, i continuar fent proves diagnòstiques i un sistema de vigilància de casos. També, adaptar, dins del possible, les mesures més restrictives per a la ciutadania en funció de la situació epidemiològica.

Notícies relacionades

«Continua sent de la màxima importància l’ús de mascaretes als interiors, mantenir la distància interpersonal, limitar les aglomeracions i l’adequada ventilació dels interiors», demana Sespas, que veu «innecessària» l’obligació de portar mascareta als exteriors.

Aquesta societat mèdica també expressa la necessitat de desenvolupar noves generacions de vacunes que permetin una immunitat prolongada, que aquests fàrmacs arribin a tots els països del món, que l’atenció primària tingui espai per atendre les malalties cròniques, els casos aguts i altres problemes de salut i reforçar els sistemes de salut pública.