Pandèmia global

L’Unicef crida a evitar el tancament d’escoles malgrat l’augment de contagis de covid

  • El programa de les Nacions Unides adverteix que el tancament augmentaria la desigualtat en la connectivitat

L’Unicef crida a evitar el tancament d’escoles malgrat l’augment de contagis de covid

EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’augment de casos de covid al món, esperonats per l’extensió de la variant òmicron, no ha de traduir-se en el tancament d’escoles, una cosa que seria «desastrosa per als nens», ha advertit aquest divendres la directora de l’Unicef, Henrietta Fore.

En un comunicat emès, Fore ha recordat que molts governs al món estan sospesant si han de tancar escoles per interrompre les transmissions del virus, i ha recordat que els tancaments previs «han escombrat dècades de progrés educatiu i han convertit la infància en irreconeixible».

«Han de ser l’últim lloc que es tanca»

El tancament d’escoles ha posat en evidència la falta de recursos en molts llocs, tant per a alumnes com per a professors, així com la desigualtat en la connectivitat; anant més lluny, s’ha traduït en fenòmens més greus, com el treball infantil, el matrimoni de menors i problemes psicològics, ha recordat Fore.

L’escola proporciona seguretat, interaccions diàries amb amics, accés a serveis sanitaris bàsics i, en massa ocasions, proveeix l’únic àpat nutritiu del dia per a nombrosos alumnes, ha recordat l’Unicef.

Notícies relacionades

En resum, s’han de privilegiar mesures de mitigació dins de les escoles, que han demostrat la seva efectivitat, mentre s’inverteix en connectivitat digital perquè cap nen quedi marginat.

«Les escoles han de ser l’últim lloc que es tanca, i el primer que es reobre (...). El 2022 no pot ser un altre any d’aprenentatge interromput», acaba la directora de l’Unicef.