En mans de la justícia

Metges de Catalunya denuncia el Parc Taulí per les guàrdies de 14 facultatius de l’uci

El personal va anunciar a finals d’octubre deixar de fer aquests torns, segons el sindicat

Metges de Catalunya denuncia el Parc Taulí per les guàrdies de 14 facultatius de l’uci

Álvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sindicat Metges de Catalunya (MC) ha interposat dues demandes al jutjat social de Sabadell contra l’Hospital Parc Taulí per posar guàrdies a 14 facultatius de la unitat de cures intensives (uci), una vegada superades les hores màximes de jornada laboral.

Ha assegurat que els sanitaris han sobrepassat les 2.187 hores (1.688 d’ordinàries i 499 d’obligatòries complementàries), a més de les 150 extraordinàries addicionals voluntàries, i que davant aquesta situació el personal va anunciar a finals d’octubre deixar de fer guàrdies, segons ha informat MC aquest dimarts en un comunicat.

Així mateix, van traslladar a la direcció del centre «el grau d’esgotament físic i mental» dels professionals i la reacció ha sigut, segons ha explicat MC, la imposició de jornades complementàries d’atenció continuada de l’1 al 18 de novembre i modificar la jornada, el salari, l’horari i el sistema de treball, a través de l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, des del 19 de novembre al 31 de desembre.

Notícies relacionades

El sindicat ha considerat que l’hospital ha fet «cas omís» del límit establert legalment i que l’alteració de les condicions és nul·la per la falta de justificació i improcedència, per això, ha indicat que ha sol·licitat mesures cautelars perquè suspenguin les dues mesures adoptades.

Fonts del Taulí han declinat oferir un posicionament sobre aquesta situació laboral, ja que el cas es troba en mans de la justícia.