Bacteri poc freqüent però perillós

Catalunya finançarà la vacuna contra el meningococ B a partir del 2022

  • La recomanació és administrar tres dosis entre els 2 i els 15 mesos, cosa que representa un important cost per a les famílies perquè cada una val uns 100 euros

Catalunya finançarà la vacuna contra el meningococ B a partir del 2022

Archivo / Efe

1
Es llegeix en minuts
EFE

El Departament de Salut de la Generalitat ha anunciat que inclourà una de partida en els Pressupostos per finançar, a partir de l’any vinent, la vacuna que protegeix del meningococ de tipus B, fins al present un immunogen recomanat però opcional el cost de la qual havien d’assumir les famílies.

El meningococ B és un bacteri que causa infeccions poc freqüents, amb una incidència de 0,5 casos per cada 100.000 habitants i només 30 casos confirmats el 2020.

No obstant, aquest bacteri pot tenir conseqüències molt greus en els més petits, com meningitis i sèpsia –resposta descontrolada a una infecció–, raó per la qual s’aconsella la vacuna en els lactants.

Notícies relacionades

La recomanació és administrar tres dosis de la vacuna Bexsero, entre els 2 i els 15 mesos, fet que representa un important cost per a les famílies, ja que cada una té un preu d’uns 100 euros.

En un comunicat, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que mesures com aquesta «són un exemple de les que s’han d’impulsar per reduir les desigualtats en salut, causades en part per raons de tipus socioeconòmic».