Residents i professionals

28 persones han mort en residències en una setmana a Catalunya

  • El 96,8% de les persones que viuen en centres residencials tenen la primera dosi de la vacuna i el 95,8% tenen la pauta de vacunació completa

28 persones han mort en residències en una setmana a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un total de 28 persones internes en residències geriàtriques o de discapacitats han mort en els últims set dies a conseqüència de la Covid-19 a Catalunya. Segons ha informat el Departament de Drets Socials de la Generalitat, a més dels 51 geriàtrics amb brots actius entre els residents, hi ha també nou centres més per a persones amb discapacitat; un centre de salut mental i set centres d’altres recursos residencials.

En total, hi ha 239 residents amb Covid i, tot i que la majoria són casos asimptomàtics o tenen símptomes lleus, des del passat dia 15 han hagut de ser ingressats 72 residents. A més, 317 professionals han donat positiu en els últims 14 dies i una treballadora està ingressada a l’hospital.

Residències de gent gran

A les residències de gent gran hi ha actualment 214 casos actius de Covid-19 en un total de 51 residències i 274 sanitaris contagiats. Entre els brots en residències destaquen el que ha afectat el geriàtric de Sant Joan les Fonts (Girona), amb set morts, i el que afecta la residència L’Onada de la Sènia (Tarragona), amb tres morts. A data d’avui, de les 1.023 residències de gent gran –on viuen aproximadament unes 55.000 persones– que hi ha a Catalunya, 51 centres tenen casos actius de Covid, 146 tenen casos positius però els brots estan controlats i els 826 restants estan de Covid.

Centres per a persones amb discapacitat

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 10 casos actius de Covid-19 entre els residents en 9 residències i 32 professionals contagiats.

Estat de vacunació als centres residencials

Notícies relacionades

Segons la Conselleria de Salut, el 96,8% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb una primera dosi contra la Covid-19 i el 95,8% tenen la pauta de vacunació completa, mentre que un 91% dels professionals ha rebut la primera dosi i un 89,7% ja tenen la pauta completa.

Proves PCR i test antígens

Durant l’última setmana, del 15 al 21 d’agost, s’han fet un total de 13.563 proves diagnostiques en persones que viuen a les residències de Catalunya. I un total de 26.038 als professionals que treballen als centres.