Lluita contra la pandèmia

El Govern explorarà la ‘via valenciana’ per al toc de queda

L’Executiu d’Aragonès espera que les mesures aprovades dilluns estiguin en vigor el pròxim cap de setmana

El Govern explorarà la ‘via valenciana’ per al toc de queda

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha enviat al TSJC les restriccions per la pandèmia aprovades dilluns, ja que «algunes vulneren drets fonamentals», com la limitació d’aforament en oficis religiosos, «i fa falta el recolzament judicial», ha assenyalat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió setmanal del Consell Executiu, que també ha asseverat que fins al moment el Govern no havia pensat promoure un toc de queda.

De fet, sense el paraigua d’un decret estatal d’estat d’alarma, la Generalitat no veia la forma d’aprovar un confinament nocturn, però veient el que ha passat al País Valencià, on el TSJCV va donar el vistiplau a un toc de queda parcial en alguns municipis, el Govern s’ho podria plantejar. Sobre la taula ja té l’informe dels serveis jurídics de la Generalitat que avala un toc de queda nocturn limitat a les zones més afectades per la pandèmia.

Notícies relacionades

EL TSJC té tres dies de termini per respondre, per això no és possible determinar el moment exacte en què seran efectives, però sí que es preveu que estiguin en vigor per al cap de setmana.

De moment, i per al control de l’espai públic i evitar aglomeracions, les policies municipals i els Mossos d’Esquadra faran operacions conjuntes en aquelles àrees més proclius a registrar multituds, per exemple ‘botellons’, com poden ser platges i grans espais oberts.