Aliment en mal estat

Alerta sanitària per presència de listeriosi en salmó fumat procedent d’Espanya

  • L’empresa productora, Royal, ha demanat que no es consumeixin els lots comprats i que es tornin com abans millor al punt de venda

Alerta sanitària per presència de listeriosi en salmó fumat procedent d’Espanya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries de l’Andalusia sobre la presència del bacteri ‘Listeria monocytogenes’, que causa la listeriosi, en salmó fumat marinat amb anet fabricat a Espanya.

Els lots contaminats, de la popular marca Royal, han revelat un nivell de ‘Listeria’ que està per sobre dels límits establerts després d’un control oficial portat a terme per les autoritats sanitàries andaluses. Malgrat que aquesta malaltia sol mostrar símptomes lleus, pot derivar en efectes més greus entre gent gran, embarassades o nens, per la qual cosa s’ha demanat precaució.

Retirat del mercat

L’empresa fabricant ja s’ha posat en contacte amb els seus clients i està gestionant la retirada del mercat d’aquest producte en mal estat. El lot és el 1098B1-098, la data de caducitat del qual és el 23/05 i el codi de barres, EAN841248-051128-0.

De moment, no s’ha confirmat a Espanya cap cas associat a aquesta alerta però l’AESASN adverteix a les persones que hagin adquirit el producte indicat anteriorment. Així mateix, demana que s’abstinguin de consumir el lot i el tornin immediatament al punt de venda on el van comprar.

Notícies relacionades

En cas d’haver consumit un dels lots afectats i presentar simptomatologia compatible amb la listeriosi –entre els quals es troben els vòmits, la diarrea o la febre–, es recomana acudir a un centre de salut per avaluar la situació.

Per a les persones embarassades, es recomana consultar les recomanacions de consum durant l’embaràs realitzades per l’AESAN sobre les pràctiques d’higiene alimentària importants per a les dones gestants. D’aquesta forma, hi ha una sèrie d’aliments que s’han d’evitar durant l’embaràs per estar associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca la ‘Listeria’).

Temes:

Listeriosi