Procés de desescalada

L’OMS afirma que seguim en nivells «inacceptables» de contagis

  • Tedros qualifica la nova variant índia com a «preocupant»

L’OMS afirma que seguim en nivells «inacceptables» de contagis
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El director general de l’Organització Mundial de la Salut, el biòleg Tedros Adhanom Ghebreyesus, ha alertat aquest dilluns que el món encara es troba en un «inacceptable» nivell d’estabilització de reducció dels contagis de la Covid.

També ha volgut centrar el seu focus en la nova variant del virus descoberta a l’Índia, la qual ha descrit com a «preocupant» per ser més contagiosa i resistent a les vacunes.

«Seguim en situació perillosa»

Aquesta advertència arriba després del final de l’estat d’alarma a diversos països europeus, entre els quals es troba Espanya, i Tedros ha volgut recalcar que relaxar les mesures restrictives «massa aviat» podria resultar en un augment del nombre de contagis i morts com ja va passar després de l’estiu passat.

«A nivell global seguim en una situació perillosa», ha aclarit. «L’augment de la socialització juntament amb la relaxació de mesures i una vacunació inequitativa continuen sent vectors de transmissió del coronavirus», ha expressat el dirigent.

Crida a la precaució

Notícies relacionades

En aquest sentit, Tedros ha demanat als països que «des de ja» comencin a utilitzar totes les eines al seu abast per reduir la transmissió i poder fer front a una possible nova onada i a les noves variants del coronavirus que, com la de l’Índia, podrien tenir «un grau de resistència» davant les vacunes desenvolupades fins ara.

«Arribarà un moment en què no necessitem portar mascaretes, ni mantenir la distància de seguretat i podrem anar a esdeveniments esportius, reunions i restaurants, si bé encara no estem en aquesta situació», ha emfatitzat el director de l’OMS, que també ha aprofitat per demanar als països que posin en marxa plans nacionals de vacunació.

Temes:

OMS Coronavirus