Els drames de la pandèmia

Un home perd en tres hores la seva dona i la seva filla de 19 anys per Covid a Elx

La història s’ha tornat viral en xarxes socials gràcies a un tuit que ha compartit un metge del servei d’urgències

Un home perd en tres hores la seva dona i la seva filla de 19 anys per Covid a Elx
1
Es llegeix en minuts

Un home perd la seva dona i la seva filla de 19 anys en un interval de tres hores per culpa del coronavirus. Els fets, que van passar diumenge a Elx (Alacant), s’han donat a conèixer gràcies a una publicació a Twitter de Julio Armas, un metge del servei d’urgències de l’Hospital del Vinalopó a Elx.

L’home s’ha acostat a l’hospital per preguntar per uns papers de l’assegurança que li demanaven i s’ha posat a plorar a la sala d’urgències. Julio Armas, el metge que s’ha encarregat de viralitzar aquesta trista història, explica que al veure l’home no sabíem què fer.

Històries del coronavirus

L’epidèmia del coronavirus porta ja milers de contagis i morts a tot el món i, tot i que de vegades no som conscients de la magnitud d’aquesta malaltia, històries com les que ha explicat aquest metge donen un cop de realitat a la població.

El drama d’aquest home de 55 anys ha causat gran commoció a les xarxes socials, i tot i que els metges no solen parlar de pacients en particular, tal com explica Armas en una entrevista a la cadena SER, «hi ha històries que ajuden a d’altres a prendre consciència de com és de crítica la situació actual».

El tuit del metge s’ha tornat viral en qüestió d’hores, i ha rebut més de 27.000 ‘m’agrada’ i més de 500 comentaris.

Els sanitaris, els més afectats

Notícies relacionades

La pandèmia està generant que milers de sanitaris visquin diàriament situacions com aquesta, i com a conseqüència, són els que representen un risc més elevat de patir malalties mentals a causa del coronavirus.

Segons un estudi realitzat per investigadors de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) i metges de l’Hospital del Mar de Barcelona, un 28,1% dels sanitaris d’Espanya van patir depressióun 22,5%, trastorn d’ansietat; gairebé un de cada quatre, pànic; el 22,2%, estrès posttraumàtic, i una mica més del 6%, abús de substàncies.