GESTIÓ DE LA COVID-19

Euskadi es deslliga del grup de gestió de la pandèmia de Sanitat

El departament basc de Salut respon que faran les seves pròpies anàlisis tot i que mantenen la col·laboració

09/05/2020 El lehendakari, Iñigo Urkullu

09/05/2020 El lehendakari, Iñigo Urkullu / GOBIERNO VASCO (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern Basc no ha acceptat participar en l’avaluació de la gestió de la pandèmia de Covid-19 proposada pel Ministeri de Sanitat, que sí que han recolzat la resta de comunitats autònomes, per considerar que suposa «un pas més» cap a la «centralització».

El Govern i les comunitats autònomes, a excepció d’Euskadi, han acordat en el Consell Interterritorial de Salut crear un grup de treball que s’encarregarà de definir el marc per a una avaluació independent de la gestió de la pandèmia, per adoptar decisions conjuntes que reforcin la vigilància epidemiològica, els serveis de salut pública i el conjunt del sistema assistencial.

El departament basc de Salut ha difós un comunicat en el qual indica que ja ha iniciat un procés d’anàlisi pròpia. Assegura a més que, malgrat no participar en aquesta iniciativa, respecta la decisió i continuarà mantenint una actitud de col·laboració «com ho ha fet fins ara».

«Centralització»

L’Executiu basc assenyala que des de fa mesos «s'està donant un procés de centralització», com ha manifestat en les reunions de la Conferència de Presidents, i considera que aquest és «un pas més en aquesta direcció».

Notícies relacionades

El Ministeri ha explicat que l’objectiu d’aquest grup de treball serà elaborar una proposta de marc avaluador del Sistema Nacional de Salut (SNS) i haurà de definir les línies d’avaluació, l’abast, els objectius, els paràmetres i tots aquells elements necessaris per portar a terme una auditoria independent el més completa possible.

El grup de treball té un termini màxim d’un mes per elevar les seves conclusions al ple del Consell Interterritorial per a la seva presa en consideració.