RESISTÈNCIA I CURES

Un pacient de 68 anys surt de l'uci després de 75 dies intubat

L'home ha sigut l'últim a rebre l'alta després d'haver sigut el primer a ser intubat a l'Hospital de Barcelona

intubado / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un pacient de 68 anys ha sortit de la unitat de cures intensives (uci) de l’Hospital de Barcelona després d'estar 75 dies ingressat en situació crítica a conseqüència de la Covid-19, segons ha informat el metge intensivista Genís Carrasco.

En un tuit, l’especialista de l’Hospital de Barcelona ha informat que el Josep, com s’anomena el pacient, va ser el primer afectat de Covid-19 que va haver d’intubar perquè no podia respirar a causa d’una pneumònia greu als dos pulmons, i ha sigut l’últim a rebre l’alta de l’uci d’aquest centre sanitari privat.

La notícia ha generat nombrosos retuits i les felicitacions públiques de molts facultatius col·legues i personal sanitari d’altres hospitals, a més de la viralització del vídeo.

Carrasco, en declaracions a TV-3, ha dit sentir «emoció i alegria» pel cas del Josep, que està en fase de recuperació a l’Hospital de Barcelona, on han atès 900 malalts de coronavirus, 600 dels quals, afectats per pneumònia.

Especialistes passant visita

L’intensivista ha elogiat el treball de tots els professionals de l’hospital i ha destacat la col·laboració d’especialistes d’altres àmbits: «He vist un cirurgià plàstic prestigiós passar visita amb una pneumòloga».

Sobre el pacient, ha dit que és «un home perseverant, amb un sentit de l’humor increïble i una família admirable, que des del primer moment va formar equip amb els professionals que hem atès el Josep. El final d’aquesta història tan entranyable és el fruit d’un treball cooperatiu».

Segons Carrasco, el Josep és un dels pacients amb Covid que més temps ha hagut d’estar en una uci perquè ha tingut «totes les complicacions d’una pneumònia de Covid extremadament greu als dos pulmons: líquid a la pleura, infeccions, debilitat muscular, desnutrició, complicacions que apareixen en malalties pulmonars».

Complicacions associades

Notícies relacionades

«El pacient no tenia altres malalties associades, però va anar encadenant complicacions que anàvem solucionant», ha dit l’intensivista, que ha recordat que ell va ser el primer metge que va entrar amb els bombers a l’aparcament d’Hipercor després de l’atemptat d’ETA, el 1987, però que «mai he viscut una situació com aquesta».

«Aquesta epidèmia ens ha de fer reflexionar i animo a tothom que segueixin les indicacions de les autoritats sanitàries acuradament, que ho facin pel Josep, per tots els Joseps i les seves famílies i per tots els professionals sanitaris: es mereixen un respecte, per ells, perquè el virus segueix entre nosaltres, està amagat i no podrem estar tranquils fins que tinguem la vacuna», ha conclòs Carrasco.