el món i la pandèmia

L'OMS demana calma als governs que volen implementar els passaports immunològics

L'Organització Mundial de la Salut considera que no hi ha proves contundents sobre una possible reinfecció

segea53231014 madrid  25 04 2020   una trabajadora del centro de salud de 200425132456

segea53231014 madrid 25 04 2020 una trabajadora del centro de salud de 200425132456 / Sebastian Mariscal

1
Es llegeix en minuts

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat calma als governs internacionals que estan considerant la possibilitat d’introduir l’anomenat passaport immunològic –una identificació que indiqui que els seus propietaris són portadors d’anticossos del coronavirus– perquè encara no hi ha proves contundents sobre la protecció que ofereixen davant d’una possible reinfecció.

L’OMS recorda que el desenvolupament de la immunitat a un patogen és un procés complex i diferent en cada persona. Si bé la majoria dels estudis que estudia l’organització demostren que les persones que s’han recuperat de la infecció tenen anticossos contra el virus, els nivells són molt baixos en alguns subjectes, cosa que podria convertir-los en propensos a un nou contagi.

Els treballadors de la salut

No obstant, l’OMS aplaudeix que molts països ara estiguin provant anticossos a nivell de la població o en grups específics, com treballadors de la salut, contactes pròxims de casos coneguts o dins de les llars. «L’OMS recolza aquests estudis, ja que són crítics per comprendre l’abast de la infecció, i els factors de risc associats», segons ha explicat en un comunicat.

Notícies relacionades

No obstant, en aquest punt de la pandèmia, l’OMS entén que no hi ha proves suficients de l’eficàcia de la «immunitat per anticossos» per garantir la precisió d’aquest passaport, o «certificat lliure de riscos», com també és anomenat.

«Les persones que assumeixen que són immunes a una segona infecció perquè han rebut l’alta poden ignorar els consells de salut pública. Per tant, l’ús dels esmentats certificats pot augmentar els riscos de transmissió contínua», conclou l’organisme.

Temes:

OMS Coronavirus