ALERTA SANITÀRIA

Confinats pel coronavirus: semblances i diferències entre països

Les mesures per frenar el Covid-19 van des de la reclusió total que va imposar la Xina a Wuhan fins a les mesures laxes d'Occident

Espanya i Itàlia són els dos països que apliquen les restriccions més fortes després del gegant asiàtic

zentauroepp52847240 this photo taken on march 15  2020 shows a volunteer standin200322112214

zentauroepp52847240 this photo taken on march 15 2020 shows a volunteer standin200322112214 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ningú s’ha atrevit a fer el que les autoritats xineses van fer a Wuhan, zona zero de la crisi del coronavirus, on el confinament era tan total que els comitès veïnals portaven el menjar a casa i, en casos excepcionals, es permetia que un membre de la família baixés a llençar les escombraries. Cada país ha anat adaptant les mesures de reclusió en funció de l’augment del número d’infectats, però cap dels occidentals ha arribat als nivells de la Xina, país al qual no li ha calgut amenaçar amb sancions perquè la ciutadania fes cas. 

Notícies relacionades

Descomptat el gegant asiàtic, Espanya i Itàlia són els dos països amb les ordres de confinament més extenses, tot i que amb certes diferències entre tots dos: al segon país, per exemple, fa més dies que estan reclosos, però fins ahir estava permès desplaçar-se fins a la segona residència, per exemple. A França també ha crescut la severitat amb els dies, tot i que encara es permet sortir a fer esport, no com a Espanya. Tot i que com a exemple de rectificació, vet aquí el Regne Unit, que es resisteix al confinament però ja ha tancat escoles, bars i restaurants. Altres països com Alemanya o els EUA tampoc arriben, ni de bon tros, a igualar el forrellat espanyol.

Peu de foto / AUTOR FOTO (FONT)

Gràfic elaborat amb informació d’A. FONCILLAS, R. MIR DE FRANÇA, E. CANTÓ, S. MARTÍNEZ, R. DOMÈNECH I A. JEREZ